pastile cu melatonina pentru copii
Parenting

Tehnic, suplimentele cu melatonina, indiferent de forma lor, sunt considerate sigure pentru copii, dar asta nu inseamna ca toti medicii le recomanda. Melatonina este un hormon si s-ar putea sa interactioneze cu altii din organismele in curs de dezvoltare. Adevarul este ca nu au fost realizate multe studii privind consumul de melatonina la copii, astfel incat multe dintre intrebarile legate de acest subiect raman fara raspuns.

Suplimentele cu melatonina sunt sigure pentru copii? Ce raspund pediatrii

Tehnic, suplimentele cu melatonina, indiferent de forma lor, sunt considerate sigure pentru copii, dar asta nu inseamna ca toti medicii le recomanda.

Melatonina este un hormon si s-ar putea sa interactioneze cu altii din organismele in curs de dezvoltare. Adevarul este ca nu au fost realizate multe studii privind consumul de melatonina la copii, astfel incat multe dintre intrebarile legate de acest subiect raman fara raspuns. Iata ce spun specialistii despre produsele cu melatonina adresate copiilor:

"Melatonina s-ar putea sa interactioneze cu orice alt medicament pe care il ia copilul si exista multa variabilitati in ingredientele si formularile acestor produse, astfel incat nu stiti intotdeauna cat de mult poti lua. Melatonina poate provoca, de asemenena, reactii adverse, cum ar fi dureri de cap, ameteli, urinari frecvente si greata", a explicat pediatrul Amir Marashi pentru PureWow.

Experimentează istoria pământului ca o aventură dinamică și captivantă. Urmărește duminică de la 21:00 Minunile Pământului, pe Digi World. Hai să vezi în Digi Online!

Totusi, daca ai incercat toate variantele de a il face pe cel mic sa se odihneasca, insa insomnia nu dispare, ii poti administra aceste suplimente. Dr. Rosemary Prince recomanda sa incepi cu cea mai mica doza disponibila (0,5 miligrame) cu cel putin 30 de minute inainte de culcare.

Dr. Marashi a adaugat ca este reticent in a sfatui un parinte sa ii dea copilului melatonina fiindca "un adult care ia respectivele tablete are abilitatea de a fi constient de sine si de a recunoaste o schimbare a starii de spirit sau a comportamentului", pe cand cei mici nu.

Pe de alta parte, daca prichindelul tau nu poate dormi, asigura-te ca nu consuma mult zahar sau cofeina in timpul zilei, ca se joaca si alearga suficient si ca nu folosesc tableta sau telefonul timp de o ora inainte de a se urca in pat.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri