shutterstock_1050961571
Relatii

4 reguli in social media pe care ar trebui sa le urmezi daca esti intr-o relatie

Trebuie sa recunoastem, este tot mai dificil sa separam lumea din mediul online de cea pe care o construim impreuna cu partenerul. Ne verificam smartphone-urile atat de des incat acest lucru poate duce la sentimentul ca dispozitivele sunt un tert in relatia noastra.

Dar ce poti face pentru a-ti proteja relatia de cuplu? Time a dezbatut acest subiect cu psihoterapeuti si oameni de stiinta si a selectat patru modalitati care te vor ajuta sa nu te lasi afectata de activitatea partenerului in mediul online si viceversa: 

Lasa telefonul deoparte din cand in cand

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

O multime de cercetari sustin ideea ca e sanatos sa pastrezi o anumita distanta de telefon. Phubbing-ul poate fi extrem de enervant pentru partenerul tau. Un studiu realizat in 2017 in randul cuplurilor casatorite a demonstrat faptul ca fenomenul de phubbing exercitat de sot este legat de depresia celeilalte persoane.

Un alt studiu publicat recent in revista Psychology of Popular Media Culture a demonstrat ca dependenta de telefon este legata de o relatie de cuplu nesatisfacatoare. Dependenta este legata de singuratate si distragerea atentiei, spun cercetatorii.

Psihoterapeutul Robert Weiss spune ca folosirea strategica a telefonului iti poate intari relatia. Folosirea aplicatiilor de jocuri impreuna cu partenerul poate oferi o scuza amuzanta de a vorbi intreaga zi, in timp ce activitati precum sexting-ul poate creste atractivitatea dintre voi.

Ai grija ce postezi in mediul online

Daca ai presupus vreodata ca persoanele aflate intr-o relatie care posteaza in mod constant fotografii de cuplu incearca sa compenseze lipsuri din relatia lor, stiinta iti da dreptate. Un studiu publicat in Psychology of Popular Media Culture a constatat ca astfel de practici sunt asociate cu niveluri scazute ale satisfactiei relatiilor.

Asta nu inseamna ca toate activitatile de acest gen ale cuplurilor in mediul online sunt rele. Un studiu realizat in 2013 a demonstrat ca astfel de continut, insa postat cu moderatie, arata unitate de cuplu. De exemplu o imagine de profil cu ambii parteneri poate creste sentimentul de apropiere dintre ei si de asemenea, gradul de satisfactie pe care il ofera relatia.

Stabiliti asteptarile in privinta comunicarii online

Unele cupluri prefera sa tina mereu legatura prin intermediul mesajelor, in timp ce altele se rezuma doar la lucrurile importante. Weiss spune ca niciun mod nu este gresit, atat timp cat ambii parteneri isi doresc acelasi lucru.

Fereste-te de micro-inselat

Termenul “micro-inselat” se refera la comportamente care cocheteaza cu infidelitatea. Aceste actiuni sunt dificil de definit deoarece oamenii au diferite repere, iar comunicarea online ingreuneaza aceasta misiune.

"Obtine increderea partenerului tau ajutandu-l sa inteleaga ca nu vei face nimic in mediul online care sa il faca sa se simta inconfortabil fara sa stie - este cel mai important lucru pe care il poti face", spune Weiss.

Daca observi ca ascunzi in mod intentionat activitatea pe care o ai in online fata de partenerul tau, tine cont ca acest "secret" iti poate distruge relatia. Crezi ca merita?

Etichete: aplicatii , relatie , telefon , cuplu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?