cuplu relatie intrebari
Relatii

Indiferent daca iti cunosti partenerul de saptamani, luni sau ani, este perfect normal ca ideea casatoriei sa iti rasara in minte. S-ar putea sa te intrebi "Este cineva langa care sa ma vad pentru tot restul vietii?", "Suntem compatibili?", "O sa dureze?".

6 intrebari cruciale pe care trebuie sa ti le adresezi tie si iubitului inainte de casatorie

Indiferent daca iti cunosti partenerul de saptamani, luni sau ani, este perfect normal ca ideea casatoriei sa iti rasara in minte. S-ar putea sa te intrebi "Este cineva langa care sa ma vad pentru tot restul vietii?", "Suntem compatibili?", "O sa dureze?".

Adevarul este ca nu putem sti intotdeauna daca acel cineva va fi partenerul perfect, langa care ne vom petrece toata viata. Timpul si experientele isi pun adanc amprenta asupra noastra, ne schimbam si putem constata, la un moment dat, ca am evoluat diferit.

Dar, daca incepeti cu o baza sanatoasa, exista sanse mari sa puteti impiedica un eventual esec. Dr. Amie Harwich, terapeut specialist in relatii, recomanda sa puneti aceste intrebari inainte de a lua decizia de a va casatori:

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Intreaba-l pe partenerul tau:

  • Ce parere ai despre casatorie?
  • Care sunt valorile tale in legatura cu banii, copii si achizitionarea unei locuinte?
  • Cum crezi ca un cuplu casatorit ar trebui sa gestioneze conflictele?

Aceste intrebari sunt importante pentru ca vor clarifica aspecte precum valorile partenerului, asteptarile si rezolvarea conflictelor, e de parere dr. Harwick.

Daca consideri ca pasiunea pe care o simtiti unul pentru celalalt este cel mai important motor al unei relatii pe termen lung, te inseli. Asemanarile si valorile sunt foarte importante pentru longevitatea relatiei voastra. Daca esti in cautarea unui partener cu care sa iti petreci viata, este important sa abordezi toate cele trei intrebari.

Cand pui aceste intrebari

Desi poate fi tentant sa afli raspunsurile la primele intalniri, este important sa nu te grabesti. Intrebari de genul acesta ar trebui puse cand relatia devine mai serioasa si casatoria este luata in considerare.

Daca nu esti de acord cu fiecare raspuns, nu este cazul sa intri in panica. Asta daca ambii sunteti dispusi sa faceti compromisurile.

Pune-ti aceste intrebari:

  • Care sunt sentimentele si gandurile tale legate de casatorie?
  • Cum te-a facut relatia parintilor tai sa vezi ideea de casatorie? Te afecteaza in vreun fel?
  • Esti dispusa sa faci compromisuri?

Primele intrebari legate de casatorie pot evolua si schimba in functie de partenerul cu care te afli. Din acest motiv, este o idee buna de a le adresa pentru a vedea cum evolueaza sentimentele voastre.

Cea de a treia intrebare, din ambele chestionare, este importanta pentru ca va cere sa fiti cu adevarat sinceri. Compromisul impune ambelor parti sa se intalneasca la mijloc. Asadar, asigura-te ca acest lucru nu va sperie. Este cheia unei casatorii de succes.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: relatie , casatorie , cuplu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri