intrebari despartire
Relatii

E dificil sa decizi daca vrei sa continui o relatie sau daca iti doresti sa mergeti pe drumuri separate. Bineinteles ca poti analiza situatia pe toata partile si tot sa nu ajungi la o concluzie. De aceea, iata cateva intrebari pe care sa ti le pui inainte de a lua o decizie:

7 intrebari esentiale pe care trebuie sa le pui inainte de a incheia relatia

E dificil sa decizi daca vrei sa continui o relatie sau daca iti doresti sa mergeti pe drumuri separate. Bineinteles ca poti analiza situatia pe toata partile si tot sa nu ajungi la o concluzie. De aceea, iata cateva intrebari pe care sa ti le pui inainte de a lua o decizie:

Ma vad cu el peste urmatorii cinci ani?

Este greu sa iti imaginezi unde te vei afla peste zece sau douazeci, deci cinci ani este un termen rezonabil atunci cand te gandesti la viitorul tau si daca o persoana poate face parte din el sau nu.

Obstacolele pe care le puteti intalni in aceasta perioada pot schimba dramatic o relatie. S-ar putea sa-ti dai seama ca nu e ceea ce iti doreai, asa ca asigura-te de faptul ca vrei sa fie langa tine si peste ani.

Lucrurile bune din relatia noastra le intrec pe cele rele?

Toate relatiile au urcusurile si coborasurile lor. Din pacate, acest lucru este inevitabil. Daca nu poti spune ca in majoritatea timpului esti fericita langa el, poate este timpul sa faci o lista cu argumente pro si contra pentru a identifica problema.

V-ati distantat?

Vorbiti despre lucruri banale sau comunicati si la un nivel mai profund? Evalueaza subiectele de discutie, comportamentul si comunicarea non-verbala din relatia voastra.

Il iubesc cu adevarat?

Este cineva cu care iti poti petrece restul vietii si pentru care sa faci compromisuri? Poti trece cu vederea defectele pe care le are?

Daca raspunsul este da, atunci poate ar fi mai bine sa vorbiti despre problemele voastre si sa cautati impreuna o solutie.

Am incredere in partenerul meu?

Partenerul tau iti alimenteaza nesigurantele sau te sustine neconditionat? Care este trecutul lui amoros si de ce au esuat relatiile anterioare?

Analizeaza aceste lucruri si incearca sa iti faci o imagine cat mai clara despre cat de reusita va fi relatia voastra daca va continua.

Fac mai multe eforturi pentru aceasta relatie decat face iubitul meu?

Faptul ca o persoana investeste energie si timp intr-o relatie arata ca ii pasa. Trebuie sa cantaresti cat de mult ati sacrificat si compromis amandoi pentru a stabili daca partenerul tau se implica sau nu asa cum ti-ai dori.

Ma simt iubita, pretuita si apreciata?

Acest aspect este crucial deoarece, daca nu obtii ceea ce-ti doresti si ai nevoie din aceasta relatie, este momentul sa stabilesti daca merita sau nu sa lupti pentru ea.

In cazul in care iti pui aceasta intrebare si oscilezi intre da si nu, probabil ca aceasta legatura amoroasa nu este ceea ce iti mai doresti.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: relatie , despartire , cuplu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri