parfum femei barbati
Relatii

Feminina si atragatoare ca un magnet pentru privirile domnilor- asa si-ar dori fiecare femeie sa fie in majoritatea timpului. Iar unele dintre doamne reusesc. Pe langa o tinuta feminina, ele stiu ca secretul seductiei nu consta doar in haine si machiaj, ci si intr-un parfum care sa le confere incredere.

Aromele care, in mod surprinzator, le fac pe femei mai atractive in ochii barbatilor

Feminina si atragatoare ca un magnet pentru domni - asa si-ar dori orice doamna si domnisoara sa fie in majoritatea timpului. Iar unele dintre ele si reusesc. Pe langa o tinuta eleganta, stiu ca secretul seductiei nu consta doar in haine si machiaj, ci si intr-un parfum care sa le confere incredere.

Totusi, ce mirosuri au cea mai mare putere de atractie? Iata cele mai surprinzatoare arome care le fac  pe femei mai atragatoare in ochii barbatilor:

“Consider ca instrumentele cele mai importante pentru intelegerea lumii sunt propriile mele simturi si sentimente, care sunt atat de puternice, incat singurul aliat cu care le pot captura si fixa este parfumul. Cealalta mare inspiratie a mea este minunea esentelor naturale”, spunea parfumierul Mandy Aftel.

  • Mirosurile emanate de corp

Chiar daca folosesti deodorant si detergent fara parfum si te pastrezi departe de apa de colonie, tot produci un miros care ii atrage pe barbati: transpiratia ta.

Intr-un studiu realizat in septembrie 2018, mai multi voluntari de sex feminin au purtat sub axile tampoane de bumbac timp de trei nopti consecutive pentru a-si colecta aroma naturala. Ulterior, acestea au ajuns in posesia voluntarilor de sex masculin. Experimentul a scos la iveala cateva rezultate interesante.

"Am constatat ca barbatii au fost de acord cu privire la cat de atragatoare au gasit mirosurile emanate de corpul femeilor", au scris cercetatorii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care au niveluri mai ridicate de estrogen si niveluri mai scazute de progesteron au produs un miros mai atractiv.

  • Margaritar

Nu mai este un seecret, barbatii nu sunt mari fani ai mirosurilor florale. Totusi, exista o exceptie: le place parfumul bland al margaritarilor.

Ulei de trandafiri, dar nu trandafiri

Intr-un interviu acordat Allure, Sejal Shah, un dermatolog cu sediul in New York City, chiar recomanda folosirea uleiului de trandafir pentru a lumina, vindeca si tonifia pielea. Faptul ca partenerului ii va placea mirosul este doar un bonus suplimentar.

  • Vanilie

Vanilia este considerata un afrodisiac din cele mai vechi timpuri. In secolele XVII-XVIII, era un leac recomandat de doctori in cazul barbatilor care voiau sa isi creasca performantele sexuale. Un studiu recent a aratat ca aceasta aroma are un efect euforic asupra barbatilor, incitandu-i.

  • Levantica si placinta de dovleac

Mai multe cercetari au dus catre concluzia ca exista o combinatie de miresme care are un efect mai puternic in acest sens decat oricare alta. Este vorba de un amestec intre aroma de placinta de dovleac si cea de levantica. Prima este ademenitoare, iar a doua induce relaxare.

  • Vetiverul

Desi vetiverul se gaseste mai degraba in parfumurile barbatilor, aroma lui e considerata atragatoare atat de femei, cat si de barbati. Vetiverul este o planta perena originara din India, ce poate creste pana la 1,5 metri in inaltime, iar radacinile sale pot atinge 2-4 metri in adancime. Este in principal cultivata pentru uleiul ce se extrage din radacinile sale, folosit in industria cosmeticelor si parfumurilor.

  • Portocale proaspete

Neurologul, psihiatrul si cel care a pus bazele Fundatiei Smell & Taste Treatment and Research din Chicago, Alan Hirsch, a spus ca mirosul de portocale este aproape irezistibil pentru barbati. Deci, in ciuda faptului ca este un parfum greu de purtat, merita din plin.

  • Mosc

Se spune, inca din timpuri stravechi, ca mireasma nemaimpomenita de mosc actioneaza ca un afrodisiac excelent, iar stiinta moderna a oferit explicatii pentru acest fenomen. Cercetatorii sustin ca acesta se aseamana in mare masura cu hormonul barbatesc testosteron, care actioneaza si ca feromon uman.

  • Gogosi

Doar un iz al parfumului de gogoasa a crescut fluxul sangvin al participantilor la un studiu din 2014 cu o medie de 7%. Odata ce carbonatul de sodiu a fost adaugat la aceasta combinatie, fluxul sangvin a urcat la 12,5%.

  • Menta

Un iz de menta iti stimuleaza psihicul pentru o performanta maxima, ne spun cercetatorii. In plus, acesta este considerat atragator de catre barbati.

  • Iasomia

Iasomia este, potrivit lui Craig Warren, de la Institutul Sense of Smell, cel mai senzual miros.

Etichete: barbati , femei , atractivitate , parfum , arome

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri