shutterstock_1063886297
Relatii

Nu lasa banii sa-ti distruga relatia. Sfaturi pentru a aborda cu tact problema finantelor in cuplu

Nu mai este o supriza faptul ca banii joaca un rol important intr-o relatie si, din nefericire, ei sunt motivul pentru care multe cupluri ajung sa se desparta.

Pentru a evita ca banii sa se transforme intr-o problema, partenerii ar trebui sa fie deschisi inca de la inceput cu privire la scopurile lor financiare, asteptarile si felul de a-si gestiona finantele. Nimic nu distruge mai eficient romantismul decat certurile cu privire la un card de credit sau o factura de telefon cu supra-taxa.

Motivele prin care banii cauzeaza probleme intr-o relatie sunt multiple. Your Tango a selectat pentru tine patru din acestea:

Certurile despre bani nu sunt chiar despre asta. Partenerii nu aleg momentul potrivit pentru astfel de discutii

Sigur, banii pe care ii castigi influenteaza traiul, dar nu trebuie sa ii lasi sa-ti defineasca relatia. Poarta cu partenerul discutii despre felul in care preferati sa va gestionati veniturile.

Fiind vorba despre o tema delicata, de preferat ar fi sa astepti sau sa pregatesti momentul potrivit. Atunci cand partenerul tau se uita la fotbal/filme sau tocmai ajunge acasa dupa o zi stresanta la serviciu nu este indicat sa deschizi subiectul banilor.

Partenerii au diferite viziuni despre bani

Trebuie sa va suprapuneti convingerile despre bani. Acestea se dobandesc inca din copilarie. Poate ca tu esti mai retinuta in privinta cheltuielilor, dar partenerului tau ii place sa cheltuiasca mai mult.

Cu cat vorbiti mai mult despre propriile sisteme de valori, cu atat mai mult va veti intelege reciproc. Acest lucru va duce la evitarea eventualelor conflicte si va va ajuta sa ajungeti la un compromis.

Nu exista raspunsuri simple la aceasta problema

Problema banilor nu apare peste noapte si este nevoie de mai mult de o ora pentru a o rezolva. Ajungand la miezul problemei va fi mult mai usor sa gasiti solutii. Trebuie sa existe siguranta si incredere reciproca pentru a deschide acest subiect. Incearca sa iei in serios tot ce iti spune partenerul si sa tii cont de parerile lui.

Nu va faceti cunoscute dorintele. Comunicarea este extrem de importanta intr-un cuplu

Daca vrei sa cumperi ceva pentru casa, spune-i partenerului tau. De asemenea, daca cheltuie foarte mult si acest lucru te deranjeaza, vorbiti despre acest aspect. Sunteti impreuna in aceasta problema pentru remedierea neintelegerilor, iar comunicarea este esentiala.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri