relatii virtuale
Relatii

Dragostea cautata pe internet poate fi periculoasa. Statisticile arata ca 70% dintre romanii singuri au accesat cel putin o data un site de matrimoniale, unde au incercat sa-si caute perechea.

Cat de periculoase pot deveni relatiile virtuale. La ce riscuri te expui

Dragostea cautata pe internet poate fi periculoasa. Statisticile arata ca 70% dintre romanii singuri au accesat cel putin o data un site de matrimoniale, unde au incercat sa-si caute perechea.

„Am prietene care au accesat acest gen de site-uri, chiar una dintre ele si-a gasit jumatatea. A avut noroc. Este si azi cu el, sunt deja de cativa ani impreuna, si-au intemeiat o familie”, spune o tanara.

E mult mai simplu asa, potrivit tinerilor. Nu mai pierzi timp cu intalniri inutile. Insa si riscurile sunt pe masura. Astfel de platforme sunt folosite si de proxeneti, pentru a racola victimele.

„Fiind tinere si fara experienta, mai ales fetele, intra foarte usor in jocul unor pedofili sau al unor persoane rau intentionate, pentru ca acele persoane sunt niste persoane mature, care stiu deja ce asteptari are tanara si ii ofera exact ce acea tanara asteapta. Este de fapt un joc care sa o atraga intr-o lume a prostitutiei sau pur si simplu sa fie violata, agresata, santajata ulterior”, explica psihologul Keren Rosner, conform Digi24.

Recomandarile expertilor

„Nu contestam ca aceste site-uri sunt foarte utile si multe persoane si-au gasit perechea cautand pe aceste site-uri. Astepti, nu te grabesti, nici celalalt nu ar trebui sa se grabeasca sa se intalneasca, iar intalnirea sa fie intr-un loc public, intr-un loc sigur, iar alte persoane din familie sau prieteni sa stie unde esti si sa stie ca te-ai intalnit cu o persoana de pe un site”, spune Keren Rosner.

Mai multe informatii gasesti in articolul complet de pe www.digi24.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?