shutterstock_350221727
Relatii

cuplu relatie parteneri atractie

Ce ne face cu adevarat atragatori in ochii celor din jur, potrivit cercetatorilor

Exista o multime de trucuri pentru a ne face mai doriti din punct de vedere fizic, dar noile cercetari sugereaza ca aspectul este doar un ingredient din reteta atractivitatii.

Intr-o recenzie recenta publicata in "Frontiers in Psychology", Agata Groyecka, cercetatoare la Universitatea Wroclaw din Polonia, a analizat modul in care este perceputa atractivitatea si modul in care o determinam. Alaturi de colaboratorii ei, a revizuit 30 de ani de cercetare pe aceasta tema.

Recenzia lui Groyecka sugereaza ca nu doar vazul, ci si auzul si mirosul pot juca un rol major in momentul in care determinam ca cineva este atragator.

"Majoritatea studiilor recente se concentreaza asupra atractivitatii vizuale - de exemplu, cea a chipului sau a corpului", explica cercetatoarea. "Cu toate acestea, literatura incepe sa trateze si alte simturi si rolul lor in relatiile sociale. Perceperea celor din jurul nostru prin cele trei simturi ofera o varietate de informatii mai fiabile si mai ample despre ei."

De exemplu, Agata Groyecka a descoperit ca, desi suntem atrasi vizual de oameni cu genotipuri similare cu ale noastre, odata ce ne apropiem de cineva, avem tendinta de a prefera mirosul cu un fond genetic diferit.

Combinatia dintre cele doua simturi, vizual si olfactiv, ne-ar putea ajuta, de fapt, sa ne orientam catre parteneri genetici complementari.

Tonul vocii cuiva si chiar parfumul pot, de asemenea, sa ne influenteze la o prima intalnire, chiar daca nu ne dam seama.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri