relatii infidelitate
Relatii

cuplu care sta pe banca in timp ce barbatul tine de mana o alta femeie

Cine ascunde mai bine o infidelitate: femeia sau barbatul? Rezultatele inedite ale unui studiu

Oamenii de stiinta au dezvaluit ca femeile isi pot da seama daca un barbat este infidel doar privindu-i chipul, pe cand barbatii sunt mai putin capabili sa identifice o femeie infidela la prima vedere.

Cercetatorii de la Universitatea din Australia de Vest au luat un grup de 1.500 de persoane si le-au aratat poze cu 189 de adulti caucazieni (101 barbati si 88 de femei). Apoi, i-au provocat sa identifice care dintre persoanele prezentate au fost infidele partenerilor lor.

Respondentii au fost apoi provocati sa clasifice figurile in functie de probabilitatea de a insela, pe o scara de la unu la 10, unde unu insemna "sanse mici sa fie infidel", iar 10 "extrem de probabil sa fie infidel".

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Rezultatul, publicat in revista Royal Society Open Science, a aratat ca "atat barbatii, cat si femeile pot sa evalueze corect barbatii infideli, dar nu si doamnele si domnisoarele care calca stramb intr-o relatie".

Rezultatele nu au fost cele la care se asteptau, au recunoscut oamenii de stiinta.

"Atat barbatii, cat si femeile au aratat o precizie incredibila in a identifica figurile barbatilor infideli. Cand a venit vorba de chipurile infidelelor, lucrurile nu au stat deloc bine. Asta ne-a facut sa concluzionam ca femeile se pricep sa ascunda mai bine aventurile", au scris cercetatorii.

In ciuda constatarilor, unul dintre oamenii de stiinta implicati in studiu a avertizat ca nu trebuie sa sarim la concluzii despre viitori parteneri chiar de la prima intalnire: "Daca ne vom baza doar pe primele noastre impresii pentru a detecta tradatorii, putem face erori substantiale", a spus dr. Foo.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri