cuplu mutare impreuna
Relatii

Sa te muti impreuna cu partenerul tau este o decizie foarte importanta. Reprezinta un pas mare in relatia voastra, ceea ce implica si multe planuri de viitor.

Cum iti dai seama ca sunteti pregatiti sa va mutati impreuna si ce ar trebui sa stabiliti inainte de marele pas

Sa te muti impreuna cu partenerul tau este o decizie foarte importanta. Reprezinta un pas mare in relatia voastra, ceea ce implica si multe planuri de viitor. Nu cunosti insa ce iti va rezerva viitorul sau ce impact va avea acest moment asupra relatiei voastre. Ceea ce va poate ajuta este sa aveti o discutie serioasa inainte de asta Sunt unele aspecte asupra carora este indicat sa va puneti de acord:

  • Stabiliti ce inseamna acest moment pentru voi

Prima discutie inainte de a va muta impreuna trebuie sa fie despre ce inseamna acest moment pentru voi. Vorbiti despre stilurile de viata pe care le aveti, despre cum veti imparti spatiul vital sau cum va puteti adapta in cazul in care locuinta apartine unuia dintre voi.

Daca o faceti doar pentru a evita anumite cheltuieli, cum ar fi o chirie, poate ar trebui sa mai asteptati.

  • Cum o sa impartiti cheltuielile

Este un aspect important pe care fiecare cuplu trebuie sa il discute la un moment dat, mai ales daca ambii parteneri isi doresc o relatie de durata.

Problemele banesti sunt comune intr-o relatie, dar daca lucrurile sunt delimitate si convenite in prealabil, puteti evita certurile pe aceasta tema. Este in regula daca nu este de acord cu toate aspectele legate de modul in care doriti sa cheltuiti finantele.

  • Cum gestionati sarcinile gospodaresti

Pentru a evita o multime de certuri despre cine ce are de facut in casa, e bine sa discutati si aceste aspecte inainte de a va muta impreuna. Incepeti prin a alcatui o lista de responsabilitati pe care sa le impartiti dupa criterii personale. Fiecare trebuie sa propuna sa faca ceea ce ii face placere si apoi sa distribuiti sarcinile ramase. Pentru ca diviziunea muncii sa fie corecta, puteti sa le faceti prin rotatie.

  • Purtati discutii despre timpul personal

Fiecare are nevoie de timp personal, pe care sa il petreaca facand ceea ce ii place, indiferent daca acest lucru inseamna lectura sau iesitul in oras cu prietenii. Intelegeti-va asupra timpului pe care il aveti fiecare inainte de a decide sa petreceti majoritatea timpului impreuna.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: relatie , casatorie

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri