cuplu tineri camera
Relatii

cuplu imbratisat intr-o camera

Cum sa faci, ca femeie, primul pas in relatie. Sfaturi de la specialisti

Fie ca vrei sa initiezi un sarut sau sa duci relatia la nivelul urmator, iata cateva sfaturi de la Susie si Otto Collins, specialisti de life coaching contactati de jurnalistii Your Tango.

Este secolul 21 si, da, multe femei considera inca frustrant momentul in care trebuie sa faca primul pas in relatie. Desi multe lucruri s-au schimbat in privinta dinamicii de gen in legaturile amoroase, la fel de multe au ramas la fel.

Chiar si in 2019, multe femei heterosexuale ofera in continuare barbatului sansa de a face primul pas. Motivul? Ideea de a se apropia de un tip de care este interesata poate parea apasatoare sau prea indrazneata pentru o doamna sau domnisoara. Ea se teme de respingere, asa ca il lasa pe el sa ia decizii legate de gradul de angajament pe care e dispus sa si-l asume.

Dragilor, potrivit lui Susie si Otto Collins, nu trebuie sa asteptati sa ia el initiativa, ci o puteti face chiar voi. Iata acum:

Clarifica-ti ce vrei

Confuzia si lipsa de incredere sunt cele doua cauze majore care le impiedica pe femei sa faca urmatorul pas in relatie sau sa aprofundeze legatura amoroasa.

Marea greseala pe care o fac multe este ca isi bazeaza actiunile pe ceea ce cred ca vrea cealalalt. Aceasta abordare este problematica, deoarece te indeparteaza de ceea ce vrei tu si iti da impresia ca poti sti cu exactitate ce doleante are partenerul. Singurul lucru cert pe care il stii este ceea ce simti tu - si atat.

Analizeaza faptele

Desigur, nimeni nu vrea sa-si declare dragostea si sa fie luata peste picior sau ignorata. A face primul pas este riscant!

In consecinta, trebuie sa incerci sa fii cat mai obiectiva cand decizi sa iei atitudine, daca este cazul. Asculta cu adevarat cuvintele pe care ti le spune partenerul. Nu face presupuneri sau interpretari si nu crea scenarii.

De exemplu, daca tipul cu care te intalnesti suna rar sau iti trimite mesaje din Joi in Paste, dar este dornic sa faca sex cu tine oricand se iveste ocazia, acesta este un model de comportament graitor, care ii tradeaza intentiile. De multe ori, faptele valoreaza mai mult decat vorbele.

Nu ignora compatibilitatea

Trebuie sa decizi cine este compatibil cu tine si cine nu. Da-ti seama daca o relatie se poate dezvolta si spune-i si lui asta.

Fara critica, fii sincera cu privire la ceea ce cauti si vezi daca se potriveste cu ceea ce isi doreste partenerul. Daca asteptarile sunt asemanatoare, poti merge mai departe.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri