femeie buze secret
Relatii

femeie care tine degetul la gura ca sa simbolizeze un secret

De ce insala partenerii intr-un cuplu. Concluziile la care au ajuns oamenii de stiinta

Crezi ca stii tiparele comportamentale ale unei persoane infidele? Crezi ca cei care s-au grabit sa se casatoreasca sau care intretin rar relatii sexuale au tendinta sa calce stramb? Gresit!

Potrivit unui nou studiu, persoanele care au avut un numar mai mare de parteneri sexuali sau au tendinte impulsive sunt cele mai susceptibile sa devina infidele.

Desi fiecare relatie este unica, cercetatorii de la Universitatea din Queensland au studiat de ce partenerii insala si au descoperit ca exista anumiti factori care indica faptul ca o persoana este mai predispusa sa triseze in cuplu.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Conform concluziilor, publicate in Jurnalul Britanic de Psihologie, persoanele care sunt impulsive pot insela pentru ca nu se opresc sa ia in considerare situatia, ci actioneaza conform gandurilor si emotiilor imediate.

In plus, cei care au avut mai multi parteneri sexuali in trecut sunt inclinati sa fie infideli si sa caute altii, deoarece au dezvoltat anumite "abilitati" in zona, potrivit cercetatorilor.

"Participantii care au cunoscut intimitatea sexuala cu un numar mai mare de parteneri au raportat, de asemenea, o inclinatie mai mare de a intretine relatii intime sau a se saruta cu alti oameni", au scris autorii studiului. "Aceasta inclinatie poate fi atribuita abilitatilor indivizilor de a recunoaste mai usor avansurile sexuale."

Dincolo de elementele enumerate deja, cercetatorii au descoperit ca sentimentele de detasare fata de un partener si satisfactia scazuta fata de relatie sunt si ele motive de infidelitate. Surprinzator, lungimea si profunzimea relatiei nu influenteaza factorul de decizie cand vine vorba de a calca stramb.

Pentru a intelege ce fel de indivizi sunt mai predispusi sa insele, cercetatorii au examinat 123 de persoane heterosexuale cu varste intre 17 si 25 de ani, toate aflate intr-o relatie.

Pe langa tiparele comportamentale, studiul a constatat ca barbatii sunt mai predispusi sa insele prin a intretine relatii sexuale cu alta partenera, in timp ce femeile tind mai degraba sa se sarute cu alt partener, decat sa faca sex cu acesta.

Nu in ultimul rand, cercetatorii au ajuns la concluzia ca efectele unei infidelitati sunt mai benefice pentru femei, intrucat acestea invata sa-si aleaga parteneri mai buni in viitor si se reinventeaza dupa o ruptura cauzata de inselat.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri