shutterstock_662146459
Relatii

De ce nu ai orgasm? 10 motive ciudate care iti pot afecta viata sexuala

Intretii relatii sexuale, dar nu reusesti sa ajungi la punctul culminant? Expertii avertizeaza ca sunt cativa factori vinovati de asta, multi dintre ei cu adevarat surprinzatori si ciudati. Potrivit Womansday.com, iata cativa dintre ei:

  • Stai mult timp pe scaun

Statul indelungat pe scaun iti afecteaza muschii pelvieni. Cum? Ii scurteaza si poate duce la o durere muta care ingreuneaza atingerea orgasmului. Daca job-ul tau presupune sa stai foarte mult timp jos, terapeutul Kat Van Kirk sugereaza sa iei o pauza la fiecare 30 de minute pentru a face miscare. De asemenea, exista pe internet tutoriale de exercitii Kegel care te pot ajuta in acest sens.

  • Porti tocuri inalte

Nu doar ca sunt incomode, dar purtarea tocurilor poate deforma muschiul psoas, care se conecteaza cu nervii ce duc spre muschii pelvieni, respectiv organele genitale. Evita sa porti des pantofi cu toc; opteaza in schimb pentru incaltaminte mai confortabila.

  • Nu-i spui partenerului dorintele tale

Oricat de bine te cunoaste, aminteste-ti ca nu iti poate citi gandurile. Daca nu iti plac atingerile iubitului sau tehnicile lui, spune-i sau ghideaza-l catre zonele care iti provoaca placere.

  • Nu bei suficienta apa

Apa poate preveni problemele de sanatate obisnuite cum ar fi oboseala si constipatia, dar te poate ajuta si-n dormitor. Hidratarea ajuta tesutul din zona intima sa fie mai elastic si alunecos.

  • In timpul actului nu te manifesti zgomotos

Expertul in relatii Laurel House sustine ca s-a dovedit stiintific faptul ca exteriorizarea in timpul raportului intim poate face minuni pentru femei. Cel mai probabil te vei simti inconfortabil dupa primele incercari, dar incearca sa te bucuri de experienta senzoriala si sa te eliberezi de inhibitii.

  • Iei medicamente

Stii ca pe prospect sunt enumerate efectele secundare ale medicamentelor? Citeste-l fiindca unele pastile provoaca cresterea nivelului de prolactina, o proteina care reduce libidoul. De regula, medicamentele pentru tensiunea arteriala, anticonceptionalele si antidepresivele sunt principalele tratamente care te impiedica sa ai orgasm. In cazul in care urmezi un tratament, asigura-te ca ai la indemana un lubrifiant sau discuta cu doctorul tau.

  • Nivelul tau de oxitocina este scazut

Oxitocina, cunoscuta drept hormonul dragostei, merge mana-n mana cu orgasmul. Daca organismul tau nu produce o cantitate suficienta, sa atingi apogeul in timpul actului sexual poate fi dificil. Petrece mai mult timp cu partenerul tau, uitandu-va unul in ochii celuilalt si sarutandu-va. Acesta este un mic truc oferit de experti. Gesturile tandre si intimitatea pot contribui la imbunatatirea actului sexual.

  • Nu iti produci singura placere

Frecventa cu care te masturbezi influenteaza in mod direct sansele de a ajunge la orgasm cu partenerul tau. Dr. Van Kirk crede ca abilitatea femeii de a-si folosi imaginatia in timpul masturbarii o poate ajuta sa scape de inhibitii atunci cand este in pat cu partenerul.

  • Nu urinezi inainte de sex

Stim ca e indicat sa urinam dupa sex pentru a preveni o infectie a tractului urinar, dar recomandat este sa mergem la toaleta si inainte de actul intim. Motivul este simplu: in loc sa ne bucuram de moment, simtim constant presiunea de a urina. 

  • Iti e teama sa iti pierzi controlul

Cand esti obisnuita sa controlezi fiecare aspect al vietii tale, poate fi greu sa faci exact opusul in pat, nu-i asa? Dar tocmai asta poate fi motivul pentru ca nu ai orgasm. Lasa-te purtata de val si daca simti ca ai nevoie de ajutor, discutia cu un terapeut te-ar putea ajuta.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri