cuplu barbat cu barba
Relatii

Oricat de surprinzator ar parea, femeile considera ca barbatii cu barba sunt mai atragatori si mai buni parteneri pe termen lung.

De ce sunt femeile mai atrase de barbatii barbosi. Concluzia cercetatorilor

Barbatii care se barbieresc petrec, in medie, 3.350 de ore din viata lor in baie, conform statisticilor. Domnii care opteaza pentru barba nu doar ca economisesc timp, dar au si mai mult succes la femei, potrivit studiilor.

Oricat de surprinzator ar parea, femeile considera ca barbatii cu barba sunt mai atragatori si mai buni parteneri pe termen lung. Barba nu doar ca ii ajuta pe domni sa se evidentieze in multime, dar ii si face sa para mai echilibrati si seriosi in randul reprezentantelor sexului frumos.

Oamenii de stiinta din mai multe universitati australiene, precum si cercetatorii de la Universitatea Turku din Finlanda au decis sa afle cum influenteaza barba perceptia femeilor fata de aceasta trasatura masculina. Tot ei au vrut sa faca de ce prefera doamnele si domnisoarele un barbat cu barba in detrimentul unuia proaspat ras.

Aproximativ 8.500 de femei au fost invitate sa participe la experiment si li s-au aratat seturi de fotografii ale acelorasi barbati. In fiecare set, domnul aparea ras, apoi cu barba nerasa de cateva zile si apoi cu o barba mai stufoasa.

Femeile au fost incurajate sa evalueze atractivitatea domnilor din fiecare set si sa spuna daca ar lua in considerare sa intre intr-o relatie (pe termen lung sau pe termen scurt) cu ei.

Majoritatea participantelor la experiment au considerat ca domnii cu barba nerasa de cateva zile si cu barba stufoasa sunt mai sexy. Mai mult decat atat, ei au fost considerati mai buni pentru relatiile pe termen mediu si lung.

De ce sunt femeile atrase de barbatii cu barba

O posibila explicatie a fost ca barba ar putea fi considerata "un semnal al potentialului de a oferi beneficii directe femeilor."

Din punct de vedere estetic, barbile tind sa inmoaie si echilibreze anumite trasaturi care sunt considerate prea masculine sau prea feminine, facandu-i pe barbati sa para mai atragatori. Exista chiar glume care spun ca o barba tunsa si atent ingrijita este, pentru domni, echivalentul unui machiaj reusit la doamne.

Potrivit doamnelor si domnisoarelor care au participat la studiu, barba adauga un plus de farmec celor care sunt perceputi ca vesnic seriosi, deoarece transmit mesajul ca purtatorul are disponibilitatea de a se relaxa si distra.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri