cuplu pat
Relatii

cuplu tanar in pat

Ghidul zonelor erogene. Unde se afla si care sunt preferatele femeilor

Sunt plasate peste tot de-a lungul corpului si, in momentul in care sunt stimulate corespunzator, trezesc un raspuns in functie de concentratia terminatiilor nervoase inconjuratoare. In timp ce unele zone erogene pot parea evidente si se bucura de o mare popularitate, altele sunt cu adevarat surprinzatoare.

Nu toate corpurile sunt identice, ceea ce inseamna ca nu toate manifesta acelasi tip de raspuns fata de stimularea zonelor erogene. De exemplu, unele femei pot atinge orgasmul prin simpla stimulare a sfarcurilor, in timp ce altele nu gusta mangaierile in zona sanilor.

Asadar, o cunoastere buna a propriului corp, precum si o comunicare propice cu partenerul pot contribui enorm la obtinerea satisfactiei intime.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

In cele ce urmeaza, vom enumera toate zonele erogene ale corpului si cum trebuie ele stimulate pentru un efect aproape garantat.

1. Scalp si par

Datorita multor terminatii nervoase, scalpul poate trimite furnicaturi instantanee in tot corpul. Daca oferiti sau primiti un masaj lent, senzual al scalpului, miscand unghiile usor mai ales in zona din spatele urechilor si deasupra gatului, senzatia va fi foarte placuta. Trecerea degetelor prin parul partenerului sau jocul cu suvitele de par pot avea efecte asemanatore.

2. Buze

Buzele au mai multe terminatii nervoase decat oricare alta parte a corpului. In afara de saruturi, atingerea lor usoara cu degetele sau limba poate provoca senzatii foarte placute.

3. Urechile

Datorita pielii sensibile si a receptorilor senzoriali, urechile pot transmite senzatii de fiori atunci cand sunt sarutate mai ales in zona lobului sau de-a lungul partilor laterale. Unii oameni adora ca jumatatile lor sa le sufle usor, sopteasca sau respire langa ureche.

4. Gat

Conform mai multor studii, gatul si ceafa sunt extrem de receptive la atingere. Astfel, mangaierile, trecerea cu degetele sau sarutarile din aceasta zona pot trezi dorinta in partener. De asemenea, specialistii in sexologie sustin ca si partea din fata a gatului poate fi stimulata concomitent cu ale zone ale corpului (talie, coapse) pentru a starni placere.

5. Sfarcurile

Stimularea sfarcurilor activeaza aceeasi parte a creierului precum clitorisul si vaginul, deci ele reprezinta o zona esentiala in actul sexual. In functie de preferinte, in cazul lor pot fi aplicate suptul, muscaturile, sarutarile, mangaierile... De retinut ca si barbatii se bucura de stimularea sfarcurilor in aceeasi masura ca doamnele si domnisoarele.

6. Interiorul bratelor

Mangaierea partilor moi si carnoase ale bratelor este o miscare simpla, dar adesea trecuta cu vederea, care poate starni fiori intensi de placere. Plimbatul cu unghiile in aceasta zona creeaza o senzatie de relaxare, ideala pentru momentele intime cu partenerul.

7. Interiorul incheieturii

Pe aceeasi idee, incheietura poate fi un loc neasteptat care poate fi exploatat inainte de actul sexual. Este locul in se simte pulsul partenerului, foarte sensibil, care poate fi alintat cu buzele, limba sau varful degetelor.

8. Buricul

Buricul si partea inferioara a abdomenului devin zone incitante mai ales pentru ca apropierea de ele creeaza asteptari si tensiune. Cu ajutorul buzelor si varfurilor degetelor, senzatiile de placere pot fi amplificate.

9. Spatele

Uneori, dupa o simpla atingere pe spate putem simti un curent electric care ne strabate tot corpul. Zona coloanei vertebrale este incredibil de intima, dar contine si nervi conectati la pelvis, care pot provoca un raspuns imediat. Pentru a trimite valuri de fiori, partenerului ii poate fi sugerat sa bifeze aceasta zona cu buzele si limba.

10. Interiorul coapselor

Similar cu bratele, zona carnoasa a coapselor este sensibila si foarte receptiva la atingeri. Pentru ca se afla atat de aproape de organele genitale, ea creeaza inca o data tensiune si asteptari pentru ceea ce urmeaza.

11. Clitorisul

Cu peste 8.000 de terminatii nervoase, clitorisul este extrem de sensibil, iar stimularea acestuia este in general cea mai rapida si mai usoara cale de a ajunge la orgasm. Prin exersare, oricine poate descoperi presiunea si ritmul ideale pentru un act sexual cu finalitate fericita.

12. Vaginul

Interiorul vaginului contine, de asemenea, terminatii nervoase, in special in zona de intrare. De altfel, sunt multi specialistii care sustin ca aceste terminatii sunt, de fapt, de la clitoris, care reprezinta o formatiune mai complexa decat ne putem inchipui. Desi orgasmul vaginal este mai rar, unele femei simt o placere intensa in urma stimularii profunde mai ales spre "punctul G", localizat pe peretele anterior al vaginului.

13. Picioarele

Cu toate ca sunt cercetari potrivit carora picioarele nu reprezinta zone puternic erogene, o multime de oameni folosesc membrele inferioare pentru a-i stimula din punct de vedere sexual pe parteneri.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri