barbati mame studiu
Relatii

Aproape doua treimi dintre barbati isi aleg partenere asemanatoare mamelor lor, arata un nou studiu.

Isi aleg barbatii partenere care seamana cu mamele lor? Ce au aflat cercetatorii

Aproape doua treimi dintre barbati isi aleg partenere asemanatoare mamelor lor, arata un nou studiu. Cercetarea realizata de site-ul de dating eHarmony a constatat ca 64% dintre barbati sunt atrasi de femei cu aceleasi trasaturi de personalitate ca ale femeilor care le-au dat viata.

Conform Standard Digital, ca sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii au dezvoltat un test de personalitate cu ajutorul caruia i-au evaluat psihologic pe barbati, partenerele lor, dar si pe mame.

Rezultatele au aratat ca mamele si nurorile impartaseau aceeasi parere in ceea ce priveste gradul de toleranta aratat convingerilor altor persoane. A fost cea mai intalnita trasatura comuna a celor doua categorii.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Acest aspect a fost urmat indeaproape de importanta pe care o are monogamia si dorinta de a simti empatie fata de ceilalti.

"Este bine cunoscut faptul ca avem tendinta de a merge catre oameni care impartasesc trasaturi asemanatoare cu noi si, in alti termeni, cautam sa recream aspecte ale relatiilor noastre cu parintii nostri", spune Rachael Lloyd, expert in relatii.

In contrast, mamele si nurorile nu gandesc la fel in ceea ce priveste despartirea, valorile religioase si stabilitatea emotionala.

"Acest studiu indica faptul ca o mare parte din cine suntem si ce alegem sa iubim provine din cele mai vechi experiente de viata", spune doamna Lloyd.

Cum este influentata relatia de cuplu de legatura barbatului cu mama sa

Studii anterioare au demonstrat ca barbatii isi aleg partenere care au trasaturi fizice asemanatoare mamei lor. In plus, sociologul american Michael Kimmel explica in cartea „Guyland“ ca relatia de cuplu poate fi influentata de relatia pe care barbatul a avut-o cu mama sa in copilarie si adolescenta.

Daca barbatul a avut o legatura bazata pe afectiune si atasament cu mama sa, aceasta se va rasfrange in mod pozitiv si asupra relatiei cu partenera de viata. Pe de alta parte, un barbat care a avut o mama distanta si s-a simtit neglijat in copilarie de aceasta va cauta in mod inconstient partenere romantice similare cu ea.

Acest lucru se intampla pentru ca la nivel psihologic, barbatul va incerca mereu sa rezolve problemele emotionale pe care le-a avut cu mama sa, chiar daca aceasta pornire nu reprezinta si o solutie.

Etichete: personalitate , studiu , relatie , mame

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri