grad de atractivitate cheli
Relatii

Studiu: Femeile ii considera pe barbatii cu chelie destepti, dominanti si sexy

Statisticile arata ca, pana la varsta de 35 de ani, aproximativ 66% dintre barbati pierd o cantitate considerabila de par. Incepand cu varsta de 55 ani, 85% dintre domni raman chei.

Desi ar putea parea o problema, vestile sunt bune pentru reprezentantii sexului puternic. Potrivit unui studiu realizat de dr. Frank Muscarella de la Universitatea Barry din Florida, barbatii chei sunt perceputi ca fiind mai inteligenti, dominanti si, in general, mai sexy decat restul.

In studiul cu pricina, Muscarella si echipa sa au cerut participantelor sa evalueze un grup de barbati in functie de patru criterii: atractivitate fizica, agresivitate, calm si maturitate sociala (acesta din urma continand factori precum onestitatea, inteligenta si statutul social).

Odata ce a analizat numerele, a constatat ca, in general, oamenii percep tipii cheli ca fiind mai cinstiti, inteligenti si dominanti. Cu toate acestea, exista si o veste proasta - chelia scade intr-o anumita masura gradul de atractivitate fizica.

"Desi prezenta cheliei scade gradul de atractivitate fizica, ea creste dominanta sociala perceputa", a declarat totusi Muscarella pentru Daily Mail, asigurandu-i pe domni ca nu e cazul sa-si faca probleme din cauza infatisarii lor.

"Studiile au aratat ca chelia la barbati este perceputa ca o forma non-amenintatoare a dominatiei sociale. Exista un corp amplu de literatura care arata ca, desi femeile sunt atrase intr-o porportie mai mare de barbati atragatori din punct de vedere fizic, ele sunt, de asemenea, foarte atrase de semnele de dominatie sociala ridicata".

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?