femeie care flirteaza
Relatii

Intalnirile nu sunt intotdeauna usoare. In era digitala, ceea ce ne dorim de la potentialii nostri parteneri pare sa devina din ce in ce mai complex, pe masura ce nevoile si dorintele noastre evolueaza. Iar cand vine vorba despre ce le place barbatilor, parerile sunt atat de multe, incat uneori ajuns sa ne copleseasca.

Trasaturi pe care femeile cred ca barbatii le gasesc atractive. Stiinta le contrazice

Intalnirile si relatiile nu sunt intotdeauna usoare. In era digitala, ceea ce ne dorim de la potentialii nostri parteneri pare sa devina din ce in ce mai complex, pe masura ce nevoile si dorintele noastre evolueaza. Iar cand vine vorba despre ce le place barbatilor, parerile sunt atat de multe, incat uneori ajung sa ne copleseasca.

Stiinta ne arata ca trasaturile pe care multe dintre noi credem ca barbatii le considera atragatoare - cum ar fi o fata de copil sau pielea impecabila - s-ar putea sa nu fie atat de importante pentru ei. In privinta caror alte trasaturi ne mai inselam, afli in randurile urmatoare:

  • O conformatie dreapta si slaba

Potrivit The List, care citeaza o teorie a profesorului Devendra Singh de la Universitatea din Texas, preferintele domnilor sunt altele. In urma unui studiu care a examinat corpurile masculine si feminine, a descoperit ca raportul talie-solduri cel mai atractiv in opinia barbatilor este cuprins intre .67 si .8.

  • Femeile care nu risca

Daca esti tentata sa crezi ca barbatii vor pe cineva pe care pot conta tot timpul, care urmeaza toate regulile si care nu se aventureaza niciodata in situatii riscante, te inseli.

Intr-o cercetare realizata in 2014 si publicata in Journal of Applied Social Psychology, oamenii de stiinta au analizat modul in care barbatii si femeile percep o varietate de comportamente care presupun asumarea unor riscuri. Ceea ce au descoperit a fost ca barbatii, dar si femeile, sunt atrasi de oamenii care au participat la activitati riscante.

  • O voce ragusita si sexy

De fapt, barbatii prefera vocile cu tonalitati mai inalte, conform unui studiu realizat in 2013 de University College London. Si asta pentru ca ei asociaza vocea cu o dimensiune corporala mai mica.

  • O partenera care ii face sa rada

In timp ce femeile doresc un partener care sa le faca sa rada, barbatii nu cauta acelasi lucru. Potrivit unui studiu din Evolution and Human Behavior, barbatii nu sunt atat de atrasi de doamnele si domnisoarele care ii amuza, ci sunt atrasi de cele care ii considera amuzanti si rad la glumele lor.

  • Un bust generos

Si in acest caz, stiinta a demonstrat ca lucrurile stau altfel. In ciuda stereotipului, barbatii sunt atrasi de femeile cu sanii de dimesniune medie, conform psihologului Ayala Malakh-Pines.

  • Un chip tanar

Greu de crezut sau nu, un chip perfect, neted si cu un aspect tanar nu este intotdeauna ceea ce barbatii gasesc cel mai atractiv. Din contra, potrivit unui studiu publicat in The Royal Society, unii barbati prefera femeile cu un aspect matur atunci cand vine vorba de alegerea unui partener pe termen lung.

  • Barbatii vor ca partenera sa nu semene cu parintii lor

Intr-un studiu publicat in Evolution & Human Behavior, cercetatorii au descoperit ca barbatii sunt foarte atrasi de femei care au aceesi culoare a parului si ochilor ca mamele lor.

Si asta nu e tot. Intr-un alt studiu din Annals of Human Biology, oamenii de stiinta au descoperit ca e mai probabil ca barbatii sa fie atrasi de femeile care au aceeasi inaltime ca mamele lor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri