shutterstock_668867164
Retete

5 alimente pe care expertii recomanda sa le cumperi intotdeauna congelate si nu proaspete

Pare intotdeauna o idee buna sa alegi legume si fructe proaspete atunci cand mergi la piata, dar multe ajung sa se strice inainte de a avea sansa sa le consumi. De aceea, multi nutritionisti recomanda sa te orientezi catre legume congelate.

Conform unui analize a Consumer Reports, fructele congelate (fara adaos de zahar), cum ar fi fructele de padure, bananele, ananasul, cerealele integrale gatite precum quinoa, orez brun, fasole si legumele congelate fac parte din categoria "mai bine cumparate congelate".

De asemenea, expertii spun ca este mai bine ca pestele sa fie cumparat inghetat deoarece in acest fel isi pastreaza toti nutrientii.

Alimentele care sunt mai gustoase si sanatoase daca sunt cumparate congelate:

1. Spanacul

Desi frunzele de spanac proaspat reprezinta o baza buna pentru salata, congelat acesta poate fi adaugat la aproape orice gatesti la cuptor.

"Adaug spanacul congelat la aproape fiecare fel de mancare pe care il fac. Uneori, pur si simplu, pun spanacul in sos pentru a creste continutul de legume", dieteticianul Katie Goldberg.

2. Ceapa tocata

Cumparand ceapa tocata economisesti de doua ori. In primul rand nu mai pierzi timpul maruntind-o si, in cel de al doilea, eviti sa versi lacrimi.

3. Amestec de legume

Pentru a economisi si mai mult timp, orienteaza-te catre mix-urile de legume pe care le gasesti in supermarket. Le poti combina cu carne facuta la gratar, adauga in salata sau chiar in orez.

4. Edamame

"Doar 30 de secunde in cuptorul cu microunde si edamame-ul decojit este gata", spune Golberg, care adauga ca acesta poate fi o gustare usoara si sanatoasa.

5. Dovlecel sau cartofi dulci

"Acestea pot fi un bun preparat cu un continut scazut de carbohidrati, dar le ador ca pe o gustare", afirma dieteticianul.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: dieta , alimente , legume , fructe

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri