desert kate
Retete

Desertul preferat al lui Kate Middleton. Reteta a fost dezvaluita de fostul bucatar regal

Darren McGrady, fost bucatar regal, le-a dezvaluit celor de la Delish care este desertul favorit al Ducesei de Cambridge, Kate Middleton.

El a acceptat sa fie filmat in timp ce il prepara, iar rezultatul este aspectuos si pare incredibil de savuros. McGrady a specificat ca, din pacate, nu a avut ocazia sa-i prepare personal lui Kate prajitura, dar ca aceasta este reteta regala pe care a folosit-o in timpul contractului sau la Palat.

Darren a lucrat pentru Familia Regala timp de 15 ani si a gatit inclusiv pentru Elisabeta a II-a, Printesa Diana si Printii William si Harry. El spune ca Ducesa de Cambridge nu are bucatar personal, ci isi face singura cumparaturile si gateste.

Desertul preferat al lui Kate se numeste sticky toffee pudding si este o reteta englezeasca cu blat de pandispan si sos caramel, care se serveste frecvent alaturi frisca sau inghetata cu vanilie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sticky Toffee Pudding/ Prajitura cu sos de caramel lipicios

  • Ingrediente

Pentru sos:
850 ml smantana
110 grame unt
150 ml melasa
240 gr zahar granulat

Pentru aluat:
7 curmale
180 ml apa
100 gr faina
5g praf de copt
1,5g bicarbonat de sodiu
un varf de sare
55g unt la temperatura camerei
100g zahar brun
1 ou mare
15g esenta pura de vanilie
inghetata de vanilie sau frisca pentru servire

  • Mod de prepapare

Intr-o cratita medie, se combina 3/4 din cantitatea de smantana cu untul, melasa si zaharul pana la punctul de fierbere. Apoi, se gateste amestecul la foc moderat scazut, amestecand frecvent, pana cand se formeaza un caramel de culoarea chihlimbarului. Spre final, se adauga restul de smantana si se strecoara sosul printr-o sita, intr-un bol.

Secretul sosului delicios pregatit de bucatarul regal e ca foloseste zahar Muscovado, unt si smantana, fara melasa.

Pentru blat, curmalele trebuie tinute la inmuiat cu bicarbonat de sodiu si apa fierbinte in jur de 15 minute. Apoi se dau prin blender pana devin un piure fin. Cuptorul trebuie preincalzit la 160 de grade Celsius.

Se ia o forma de copt de tip ramekin si se unge cu putin unt. Apoi, intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un bol mediu, folosind un mixer electric, se bat untul cu zaharul brun la viteza medie, pana cand devin usoare si pufoase. Se bat apoi oul cu vanilia si piureul de smochine. La viteza mica, se adauga ingredientele uscate peste cele umede.

Blatul se toarna in forma ramekin si se coace 20 de minute sau pana cand nu mai iese nimic la testul scobitorii.  Secretul lui Darren McGrady este aluatul, pe care il tine la abur timp de o ora.

Cand blatul este gata, se toarna deasupra lui sosul de caramel si se adauga fie frisca, fie inghetata cu vanilie.

Foto: Getty/Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri