paste carbonara reteta
Retete

Paste carbonara, reteta originala. Cum sa obtii gustul autentic italian la tine acasa

Retetele traditionale sunt intotdeauna cautate si trebuie realizate cu ingrediente autentice pentru un gust desavarsit. Daca vrei sa te bucuri de reteta de paste carbonara originala, ai nevoie de patru ingrediente principale.

Si nu, niciunul dintre ele nu este smantana! Chiar si fara ea, pastele vor iesi foarte cremoase. Te-am facut curioasa? In continuarea articolului gasesti reteta:

  • Ai nevoie de:

400 grame de spaghete
200 grame de guanciale (alternativ pancetta/bacon)
4 galbenusuri de ou
75 g branza pecorino/ parmezan
Sare
Piper

  • Mod de preparare:
Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 16:20.

Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare si adauga o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba pune pastele la fiert si lasa-le 4-5 minute. In acest timp, taie guanciale/pancetta/bacon cubulete.

Bate galbenusurile cu branza pecorino/parmezanul, iar apoi frige baconul in tigaie pana se topeste grasimea si devine crocant.

Acum ca pastele au fiert pret de 4-5 minute, scoate-le cu un cleste si pune-le direct peste bacon. Nu arunca apa in care le-ai fiert. Dupa ce le-ai asezat in tigaie peste baconul fript, agita-le timp de 1 minut, apoi adauga o cana din respectiva apa.

Lasa-le sa se raceasca un minut, dupa care adauga amestecul de branza si galbenusuri si amesteca energic ca sa eviti coagularea galbenusurilor.

Este timpul sa pornesti din nou focul pentru inca 30-60 de secunde. Acum poti servi pastele cu putina branza pecorino rasa deasupra si putin piper proaspat macinat. Pofta buna!

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri