salam de biscuiti
Retete

Salam de biscuiti, reteta simpla. Cum prepari rapid si usor un desert romanesc clasic

Cine nu a mancat macar o data salam de biscuiti facut in casa de mama sau bunica? Daca iti este dor de gustul lui, prepara si tu cea mai simpla si gustoasa reteta.

  • Ingredientele de care ai nevoie sunt

- 500 g de biscuiti simpli (populari)

- 100 g de unt

- 150 ml de lapte sau apa

- 3 linguri de zahar

- 4 linguri pudra de cacao

- 2 bucati de rahat (poti folosi si mai multe, in functie de gust)

- 100 g de nuci

- 3-4 de curmale

- 50 g de stafide

- 3 linguri de rom

- 2 pliculete de zahar vanilat

- fulgi de cocos pentru ornat

  • Mod de preparare

Rumeneste usor, in cuptor, biscuitii si nucile pentru a fi mai crocante, apoi zdrobeste-le si pune-le intr-un castron mare. Separat, intr-un vas micut, hidrateaza stafidele in trei linguri de rom. Apoi, taie curmalele si rahatul in bucatele si aseaza-le peste biscuiti si nuci.

Pune laptele si zaharul intr-o cratita, adu-le la punctul de fierbere, adauga untul taiat bucatele si amesteca pana se topeste. Pune pudra de cacao, zaharul vanilinat si amesteca pana se omogenizeaza.

In castronul cu nuci, curmale si biscuiti, adauga stafidele hidratate, cu tot cu rom, apoi toarna toata ingredientele peste sosul de cacao. Amesteca pentru ca biscuitii sa se imbibe in sos, dar ai grija sa nu se sfarame prea tare.

Intinde folia alimentara pe o planseta, toarna compozitia sub forma de sul, apoi ruleaza strans in jurul compozitiei. Pune-l la frigider pret de 4-5 ore.

Dupa ce l-ai scos din folie, pune fulgi de cocos peste. Pofta buna!

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri