suc socata reteta
Retete

Socata, reteta bunicii. Secretul pentru a obtine celebra bautura racoritoare

Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afecţiuni: digestive, respiratorii, dermatologice, oculare, reumatice, cardiace sau de nutriţie. In plus, socata le aminteste multora de vacantele de vara petrecute la bunici!

Pentru gustul socatei din copilarie, potrivit gospodinelor, ai nevoie de:

- 10 flori de soc

- 1 kg de zahar

- 4 lamai taiate felii

- 5-7 grame drojdie sau o lingura cu boabe de orez

- 10 litri apa plata

  • Cum o prepari

Caramelizeaza 4-6 linguri de zahar pentru a da o aroma aparte. Cand acesta se topeste si incepe sa capete o culoare aramie, stinge cu apa.

Pune toate ingredientele enumerate mai sus intr-un borcan, amesteca si acopera vasul. Lasa amestecul sa fermenteze cel putin patru zile si amesteca zilnic de doua ori pe zi, pentru a se topi zaharul.

Iti poti da seama daca socata poate fi servita cand va avea parfumul deja celebru. Atentie, daca lasi socata prea mult la fermentat, se poate alcooliza.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri