Yogurt, granola, seeds, fresh, dry fruits and honey in bowl
Sanatate

Desi nu exista alimente ''miracol'' care sa ne protejeze impotriva cancerului sau care sa ne vindece, un stil de viata echilibrat poate asigura o stare optima de sanatate, implicit o protectie anticanceroasa.

Alimente care ajuta corpul sa lupte impotriva cancerului. Cat de frecvent le consumi?

Desi nu exista alimente ''miracol'' care sa ne protejeze impotriva cancerului sau care sa ne vindece, un stil de viata echilibrat poate asigura o stare optima de sanatate, implicit o protectie anticanceroasa.

Urmatoarele alimente, care stau la baza cartii Cancer-Free With Food, ajuta la distrugerea celulelor canceroase inainte ca ele sa se stabileasca in organism, scrie Mbgfood.

  • Broccoli

Este cel mai puternic aliment anticancerigen datorita compozitiei complexe de fitonutrienti, compusi cu sulf, vitamine, fibre si minerale. Odata ingerati, compusii cu sulf se metabolizeaza in substante capabile sa combata cancerul.

Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Prezenta legumei in alimentatie scade semnificativ riscul de cancer de plamani, dar si de colon, san, prostat, uter, vezica urinara, esofag, pancreas.

In 1992, dr. Paul Talalay si echipa sa de cercetare au descoperit ca germenii de broccoli au capacitatea de a intari rezistenta organismului la stres, inflamatie si de a lupta impotriva deteriorarii ADN-ului.

De-a lungul anilor, mai multe studii efectuate de alti cercetatori au sustinut concluziile lui Talalay.

  • Cacao

Cand vorbim despre cacao, stim cu totii ca este componenta principala a ciocolatei, desi stiintific arborele de cacao este numit Theobroma cacao.

Ceea ce nu stiu multi este ca cacao ar putea fi eficienta in cazul unor forme de cancer. Cacao si, prin urmare, ciocolata, in special cea neagra (cu cel mai mare procent din cacao) contin un numar mare de catechine, cu posibil efect anticanceros.

Pe langa efectul antioxidant care se atribui flavonoidelor pe care le contine (catechine, epicatechine si procianidine) cacao are, conform unor cercetari recente, un efect de reglare a sistemului imunitar, atat a celui congenital, cat si a celui dobandit, iar acest lucru poate juca un un rol foarte important in prevenirea si dezvoltarea cancerului.

  • Alune de padure

O dieta bogata in nuci si alune reduce riscul mortalitatii si al cancerului, au aratat cercetatorii americani intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine.

Rezultatele studiului confirma alte cercetari care au relevat faptul ca un consum regulat de nuci si alune scade riscul problemelor frecvente de sanatate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon si diabetul de tip 2.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri