vitamine
Sanatate

Un sondaj realizat in 2018 a aratat ca 75% dintre rezidentii americani consuma un fel de supliment alimentar, fie ca este vorba despre probiotice, ulei de peste sau multivitamine.

Cand expira vitaminele si suplimentele alimentare. Ce se intampla daca le iei dupa ce le-a trecut termenul

Un sondaj realizat in 2018 a aratat ca 75% dintre rezidentii americani consuma un fel de supliment alimentar, fie ca este vorba despre probiotice, ulei de peste sau multivitamine.

Mai mult, majoritatea isi fac stocuri considerabile, fara sa ia in seama faptul ca vitaminele pot expira. Iata ce spun specialistii despre termenul de valabilitate al suplimentelor alimentare si daca este sigur sa le consumam dupa ce au expirat:

Cand expira suplimentele alimentare

In general, suplimentele alimentare au termen de valabilitate, insa este diferit de cel al mancarii. Aceasta data este pusa in aplicare pentru siguranta publica, deoarece multe alimente perisabile devin daunatoare dupa ce expira.

Nu este si cazul suplimentelor alimentare pentru ca, de obicei, ele nu contin ingrediente perisabile. De aceea, termenul de valabilitate pentru astfel de produse este de aproximativ doi ani.

Ce se intampla daca iei vitamine expirate

Charlotte Traas, directorul de educare al unei companii de vitamine, a explicat ca astfel de produse sunt formate din nutrienti. Motivul pentru care au un termen de valabilitate are legatura cu faptul ca se degradeaza sau pot dezvolta bacterii daunatoare, asa cum fac unele alimente.

Dar, in esenta, odata expirate, suplimentele si vitamine nu vor mai fi la fel de eficiente. "Data de expirare este data pana la care este garantat ca produsul contine valorile enumerate pe eticheta cu datele suplimentului", spune Erin Stokes, director al unei companii de vitamine.

Practic, iti pierzi timpul daca iei vitamine expiratePentru a evita utilizarea vitaminelor vechi, achizitioneaza-le in cantitati mai mici. In general, cel mai bine este sa respecti o regula simpla: daca nu arata sau nu miros ok, arunca-le.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri