scaun birou
Sanatate

Ce se intampla in corpul nostru cand stam toata ziua pe scaun, potrivit unui specialist

Dr. Sebastian Kverneland din Los Angeles a fost contactat de jurnalistii PureWow pentru a oferi informatii despre consecintele statului indelungat pe scaun.

Potrivit doctorului Kverneland, aceasta pozitie pune foarte multa presiune pe gat si nu este deloc sanatoasa: "In general, orice pozitie mentinuta pe parcursul unei intregi zile, continuu, face rau corpului. Cu toate acestea, statul pe scaun are un impact deosebit", explica el.

"Daca ne asezam in  spatii neergonomice, avem tendinta de a ne apleca capul in fata. Cu cat acesta sta mai in fata, cu atat este presiunea mai mare asupra gatului. Vorbim de zece kilograme de forta in plus resimtite de aceasta parte a corpului nostru."

Dr. Kverneland spune ca pana si pauzele mici pot imbunatati drastic postura corpului si ameliora durerile.

Daca vrem sa evitam "depunerea tesutului conjunctiv gros" si "rigidizarea articulatiilor coloanei cervicale inferioare intr-o pozitie flexata", e important sa facem miscare, intinderi si sa alternam statul pe scaun cu plimbarile.

"Sfatul meu este sa va programati pauze de stat in picioare si plimbare. Trebuie sa va intindezi gatul si spatele zilnic si sa stati corect pe scaun", spune el.

Potrivit medicului, spatele trebuie sa mentina o pozitie verticala si sa aiba un spatar bun, unde sa se aseze confortabil, fara a stresa zona gatului.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?