shutterstock_1317271901
Sanatate

Cele mai bune plante care curata aerul din incapere si te relaxeaza cand ajungi acasa

Daca vrei sa-ti redecorezi casa si cauti niste item-uri inedite, apeleaza la plantele de interior. Pe langa faptul ca sunt excelente in lupta cu stresul, multe dintre ele purifica aerul din incapere si creeaza o ambianta placuta.

Stim cu totii ca timpul petrecut in natura este excelent, asa ca de ce nu am aduce natura in casa prin intermediul acestora.

Un studiu din 2008 al cercetatorilor olandezi arata ca pacientii din spitale aflati in camere cu plante de interior erau mai putin stresati decat cei aflati in saloane fara acestea.

Iata plantele de interior care te vor relaxa si iti vor curata casa de toxine:

Aloe

Gelul din aloe are numeroase atuuri: vindeca pielea arsa, taieturile, dar te ajuta sa monitorizezi si calitatea aerului din casa ta. Ajuta la curatarea acestuia de agentii poluanti din produsele de curatenie. Daca nivelul de chimicale este ridicat vei observa chiar pe frunzele de aloe, pe care vor aparea puncte maro.

Arborele de cauciuc

Este un puternic distrugator de toxine.

Crinul pacii

Reduce considerabil numarul toxinelor din aer. Este foarte potrivit pentru spatiile reci si intunecate

Limba soacrei

O planta care nu are nevoie de multa apa pentru a supravietui, dar care purifica excelent aerul din casa. Absoarbe dioxidul de carbon, iar noaptea elibereaza oxigen.

Bambus

Se afla pe lista NASA a celor mai bune plante purificatoare.

Sursa foto: Shutterstock

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri