dieta disociata
Sanatate

Dieta disociata 7 zile. Ce sa mananci in fiecare zi ca sa slabesti rapid si sanatos

Dieta disociata, extrem de populara printre doamne si domnisoare, presupune ca timp de 7 zile, sa consumi, in zile diferite, alimente dintr-o singura clasa nutritionala. Intr- o saptamana poti scapa lejer de pana la 5 kilograme, potrivit Healthy Kudika.

  • Ce mananci in dieta disociata?

In ziua 1, dieta disociata permite doar consumul de carne de pui sau rosie. Este interzisa cea de porc sau mezelurile. Cum gatesti carnea? Prepar-o prin fierbere, pe gratar sau la cuptor. Evita prajirea pentru ca asociaza grasimi si nu e o tehnica deloc sanatoasa. Poti folosi condimente precum sarea si piperul pentru asezonare. Nu consuma paine si nici garnituri.

In cea de-a doua zi poti consuma doar legume. Le poti manca preparate terminc sau in stare proaspata. Daca te gandesti sa-ti faci o salata, evita grasimile, deci nu pune ulei. Ocoleste fasolea uscata si cartofii. De asemenea, nu manca paine.

Ziua 3 este dedicata lactatelor. Mananca branza dietetica, iaurt simplu, lapte, sana, kefir. Orice alt aliment nu este permis.

In ziua 4 ai voie sa consumi doar peste, de orice tip doresti. Recomandat este sa il faci la gratar, astfel nu mai folosesti uleiuri ori legume.

Ziua 5 este cea a fructelor. Poti manca orice cantitate doresti, important e sa fie ori proaspete ori, daca vorbim de compoturi, pregatite fara adaosuri.

In ziua 6, dieta disociata iti permite sa bei sucuri de fructe, de legume sau combinate. Indicat este sa nu exagerezi cu citricele si sa le consumi proaspete.

In ultima zi, poti consuma, in cantitati mici, toate alimentele de mai sus.

  • Ce nu poti consuma in dieta disociata?

Cu exceptia zilei de sucuri, bea apa si nu consuma paine sau orice alt aliment care nu a fost specificat in lista de mai sus. Poti bea dimineata o ceasca de cafea neindulcita si fara lapte.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri