dieta rina
Sanatate

Dieta Rina. Ce si cat sa mananci pentru a slabi sanatos in 90 de zile

Dieta Rina este o cura de slabire prietenoasa, care nu iti impune sa renunti la mancarurile tale preferate si cu ajutorul careia poti da jos pana la 15 kilograme in trei luni.

Regimul promite mai mult decat sa te faca sa scapi de kilogramele nedorite - el iti obisnuieste organismul sa arda caloriile in mod diferit.

Cum functioneaza dieta Rina

Programul de 90 de zile este conceput ca un ciclu in care se repeta 4 zile de alimentatie disociata cu diferite tipuri de alimente - de la proteine, amidon si carbohidranti, la vitamine. O data la 28 de zile vei avea o zi in care vei consuma doar apa.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca dieta nu va da rezultatele asteptate daca nu bei cel putin 1,5l de apa pe zi si nu faci miscare cel putin 30 de minute.

Ce si cum sa mananci

Ziua 1: proteine

Ai voie sa mananci carne (de preferat sa fie cat mai slaba, de peste, pui, curcan) preparata la abur/cuptor. Sunt permise si lactatele precum branza, iaurtul, smantana.

Pranz: Prepara o farfurie cu cel putin 200 gr de proteine. De exemplu, poti alege cateva felii de carne la cuptor ori 2-3 oua fierte si branza (in cantitate mica). Desigur, poti adauga cantitati mici de sare, piper sau ierburi aromate.

Cina: Pregateste acelasi meniu ca la pranz, dar in cantitate mai mica.

Ziua 2: legume

Dimineata respecta micul dejun cu fructe, iar la pranz gateste orice fel de mancare din legume proaspete sau preparate la abur. Dieta Rina nu permite folosirea uleiului, dar poti folosi condimente si ierburi.

La cina vei manca acelasi lucru, doar ca in cantitati mai mici.

Ziua 3: carbohidrati

Micul dejun este acelasi ca cel din zilele anterioare, adica poti consuma fructe. La pranz si cina insa te poti rasfata cu paste cu sos de rosii si busuioc, pizza cu legume, produse de patiserie, ciocolata. Desigur, cina va fi mult mai redusa cantitativ decat pranzul. Evita totusi prajelile si incearca sa combini pastele si pizza cu legume, nu cu carne.

Ziua 4: vitamine

Ultima zi se bazeaza pe fructe si legume proaspete. Le poti consuma in orice combinatie.

Reguli esentiale de care trebuie sa tii cont!

  • Indiferent de zi, trebuie sa respecti un interval de 2 ore intre mese
  • Ai voie sa bei cafea si ceai in fiecare zi, cu conditia sa nu fie indulcite
  • Ar trebui sa iei micul dejun cu fructe si 2 mici gustari tot din fructe sau legume proaspete
  • Intre ora 12 la pranz si 8 seara are loc perioada de ingestie, in care ar trebui sa ii oferi organismului tau pranzul si cina. Acestea vor respecta tema zilei si sunt recomandate pentru ora 1 la pranz si 6 seara cina
  • Intre 8 seara si 4 dimineata este perioada de digestie. Nu ai voie sa mananci nimic
  • Cina trebuie luata obligatoriu inainte de ora 8 seara

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri