faina de banane
Sanatate

faina de banane

Faina de banane. Beneficiile de nutritie care i-au adus popularitatea

Una din marile tendinte gastronomice ale anului 2020 consta in inlocuirea fainei de grau traditionale cu alternative fara gluten provenite din fructe si legume. Faina de migdale, faina de nuca de cocos, chiar si faina de mere incep sa se cumpere tot mai des. Anul acesta, tot mai multi incep sa foloseasca faina de banane.

Banalul fruct s-a dovedit deja un superstar in materie de gastronomie, fiind disponibil sub forma de chipsuri sau chiar baza pentru inghetata vegana. Deci, de ce nu l-am folosi si in alte preparate?

Ce este faina de banana

Asa cum sugereaza si numele, este o substanta asemanatoare cu faina, obtinuta insa din banane verzi, necoapte: "Modul in care o obtinem este prin adunarea bananelor atunci cand sunt inca verzi, prepararea lenta si macinarea intr-o pulbere fina", a explicat un producator american.

Ce beneficii nutritionale are faina de banana

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 16:20.

Din punct de vedere nutritional, doctorul Malena Perdomo spune ca exista cateva avantaje pentru cei care aleg sa inlocuiasca faina clasica: "Contine fibre si e plina de potasiu, deci acesti nutrienti vor fi automat inclusi in preparate".

Faina de banana are un indice glicemic scazut: "Este obtinuta din banane verzi. Abia dupa ce se coc, bananele incep sa contina o cantitate mai mare de zahar", a explicat doctorul.

"Bananele verzi mai contin un amidon rezistent, care functioneaza asemenea unui probiotic, hranind bacteriile bune din intestin si mentinand sanatatea tractului."

"Pentru ca nu contine gluten si nici urme de nuci, poate fi folosita cu incredere de persoanele care sufera de alergii."

Cum se compara cu alte tipuri de faina fara gluten

Faina de migdale si faina de ovaz au un continut mai mare de proteine, dar nu au amidonul care joaca rol de probiotic.

In timp ce faina de banane are potasiu, cea de migdale are un continut mai bogat de vitamina E, iar faina de hrisca si mei au mai mult fier.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri