raceala remedii
Sanatate

Doua lucruri se intampla cand vremea se raceste: hainele groase sunt scoase de la naftalina si interesul pentru remediile atat de necesare in sezonul de gripa creste.

Fructul care reduce semnificativ simptomele si durata racelii. Cat de frecvent trebuie consumat

Doua lucruri se intampla cand vremea se raceste: hainele groase sunt scoase de la naftalina si interesul pentru remediile atat de necesare in sezonul de gripa creste.

Specialistii spun ca adultii pot raci de doua pana la trei ori in aceasta perioada, asa ca este important sa iti ajuti sistemul imunitar. Pe langa spalatul mainile in mod frecvent si odihna suficienta, exista cateva metode alternative din ce in ce mai populare pentru combaterea simptomelor de raceala si gripa.

In fruntea listei se gaseste fructul de soc, care provine dintr-o planta medicinala. Iata tot ce trebuie sa stii despre beneficiile aduse sanatatii de acesta.

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Mici si rotunde ca afinele, fructele de soc sunt "bogate in antocianine, substante fitochimice intalnite in fructele violet si albastre care pot avea proprietati anti-cancer si pot fi benefice pentru sanatatea cardiovasculara si cea cognitiva. Sunt, de asemenea, bogate in vitamina C, B6 si fier", explica nutritionistul Whitney English.

Fructul de soc a fost folosit ca medicament mii de ani. In Grecia, Hippocrate ii atribuia proprietati diuretice, iar in Evul Mediu, la vechii germani, socul negru era considerata o planta sfanta.

Conform lui Whitney, proprietatile anti-inflamatoarii ale acestui fruct reduc simptomele asemanatoare gripei si reduc durata bolii cu pana la 50%. Pentru a te putea bucura de aceste avantaje, socul negru trebuie consumat cu regularitate, de patru ori de zi.

Un studiu a aratat ca participantii care au luat o doza de sirop de soc de patru ori pe zi au observat o reducere a simptomelor. Intr-o alta cercetare realizata in 2016, subiectii care au luat, timp de 10 zile, capsule ce aveau la baza fructul de soc au beneficiat de o reducere vizibila a simptomelor de raceala si durata acesteia a scazut cu doua zile.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri