femeie copii studiu alzheimer
Sanatate

O familie mare ar putea reduce riscul femeilor de a dezvolta dementa si Alzheimer, potrivit unor noi studii.

Legatura dintre sarcina si Alzheimer. Ce au descoperit cercetatorii despre femeile care au multi copii

O familie mare ar putea reduce riscul femeilor de a dezvolta dementa si Alzheimer, potrivit unor noi studii.

In timp ce riscul de a suferi de aceste boli este diminuat cu cat o femeie naste mai multe prunci, factori precum pubertatea tarzie, menopauza timpurie sau avortul au efectul opus, potrivit The Daily Net, care citeaza cercetari prezentate la Conferinta Internationala a Asociatiei Alzheimer din Chicago.

Conform studiului, doamnele care au trei sau mai multi copii au fost cu 12% mai putin predispuse de a suferi de bolile devastatoare. Constatarea se adauga dovezilor potrivit carora datorita schimbarilor hormonale, un copil protejeaza impotriva bolii Alzheimer.

Noile cercetari contrazic alte studii

Mai mult, femeile care au experimentat menopauza timpurie la varsta de 45 de ani sau mai putin, au avut un risc de 28% mai mare de dementa comparativ cu cele care au trecut prin asta mai tarziu.

De asemenea, noile cercetari contrazic cercetarea anterioara care sugereaza ca terapia de substitutie hormonala afecteaza abilitatile mentale.

S-a dovedit ca femeile care au conceput copii intre 21-30 de ani au, de asemenea, un risc cu 33% mai mare de a dezvolta boala in comparatie cu cele care au ramas fertile pana la 39-44 de ani.

"Sunt necesare mai multe cercetari in acest domeniu, deoarece intelegerea mai bune a factorilor de risc specifici sexului pe parcursul intregii vieti ne poate ajuta sa descoperim si, eventual, sa aplicam strategii specifice de prevenire pentru diferite populatii de persoane cu Alzheimer si alte demente", a spus Dr. Maria Carillo, unul dintre oamenii de stiinta care au participat la realizarea lucrarii.

Etichete: copii , studiu , femei , alzheimer , dementa

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri