transpiratie femei
Sanatate

Probabil ai vrea sa stii de ce unele persoane se plang intotdeauna ca le este cald, iar altele sustin ca le este frig. Sa vedem ce spune stiinta.

Simti ca iti e mereu cald si nu stii de ce? Iata cateva cauze posibile

Probabil ai vrea sa stii de ce unele persoane se plang intotdeauna ca le este cald, iar altele sustin ca le este frig. Sa vedem ce spune stiinta.

Hipotalamusul este acea parte a creierului care produce hormonii care regleaza temperatura interna a corpului tau. In vreme ce receptorii de pe hipotalamus te ajuta sa mentii o temperatura interna de 37 grade Celsius, receptorii lui de pe piele sunt cei care te ajuta sa detectezi temperatura pielii. Pentru a simti o diferenta, pielea ta are nevoie de o schimbare de temperatura chiar si de 2 grade Celsius.

Si alti factori pot interveni in acest joc al temperaturilor. Iata cele mai comune motive care pot explica de ce iti este foarte cald, in timp ce altii tremura:

  • Bei prea multa cafea
Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Nu iti da doar energie, ci iti poate creste temperatura ambientala. Asta pentru ca cofeina este un stimulent, deci creste ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

  • Esti insarcinata

Femeile aflate la menopauza nu sunt singurele care experimenteaza bufeuri, ci si cele insarcinate, din cauza fluctuatiilor de hormoni, spune medicul Jill Stocker.

Un studiu publicat in Fertility and Sterility a descoperit ca din cele 429 de femei insarcinate pe care le-au analizat, 35% au raportat ca transpirau si erau incomodate de senzatia de caldura. Uneori, aceste senzatii continuau si dupa sarcina.

  • Esti stresata

Daca esti stresata, sistemul tau nervos intra in ecuatie, determinand sangele sa circule in directia organelor principale ale corpului tau. Si asta determina cresterea temperaturii corpului. Pe scurt, este raspunsul "lupta sau fugi" al corpului tau.

  • Ai o tiroida hiperactiva

Hipertiroidismul poate duce la intoleranta la caldura. Specialistii spun ca pierderea in greutate, apetitul crescut, modificarile ale menstruatiei si bataile rapide ale inimii sunt, de asemenea, frecvent asociate cu o tiroida hiperactiva. Daca observi astfel de simptome, consulta un medic.

  • Iei medicamente

Medicamentele pentru stomac, antidepresivele, antibioticele, chiar cele antihistaminice si anti-inflamatorii, ar putea fi responsabile pentru bufeurile pe care le experimentezi. Si in acest caz, indicat este sa vorbesti cu medicul tau.

  • Ai hiperhidroza

Daca transpiri tot timpul, poti suferi de hiperhidroza. Ea poarte rezulta si din alte afectiuni, inclusiv diabet, infectii si probleme cu tiroida.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri