termometru
Sanatate

Stiai? Cum se curata corect termometrele digitale, cele cu infrarosu si cele de ureche

Iata ce pasi rapizi si usori trebuie sa urmam pentru curatarea unui termometru - indiferent de tipul lui.

Daca termometrul pe care il detinem este folosit de mai multe persoane, trebuie sa ne asiguram ca acesta este curatat corespunzator. Mai jos, cateva trucuri pentru indepartarea murdariei sau germenilor de pe el:

  • Termometru digital

Cel mai convenabil si mai bine vandut termometru in zilele noastre este cel digital. Este rapid, de incredere, rezistent si poate fi utilizat de toti membrii familiei.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Practic, un termometru digital trebuie doar pornit prin apasarea unui buton, glisat sub limba si tinut acolo pana la emiterea un sunet. La final, pe ecran va aparea temperatura persoanei careia i s-a glisat aparatul sub limba.

Pentru a curata un termometru digital, spalati varful si orice parte care a fost in gura cuiva cu sapun si apa timp de 20 de secunde. Poate fi folosita si o substanta dezinfectanta cu cel putin 60% alcool.

  • Termometru cu infrarosu

Acesta a devenit foarte utilizat mai ales in ultima vreme intrucat poate masura temperatura unei persoane fara ca aceasta sa fie atinsa, doar prin unde infrarosu. 

Termometrul se activeaza, se plaseaza in zona fruntii si se tine acolo pana cand finalizeaza masuratorile. Pentru a-l curata, e suficient sa-l stergem cu un material inmuiat in dezinfectant cu cel putin 60% alcool.

  • Termometru de ureche

Utilizate in mod obisnuit pentru bebelusii sub 3 ani, acestea se introduc usor in canalul urechii pentru a obtine o citire a temperaturii. Ele trebuie pornite si tinute in canalul auditiv pana emit un sunet. Se curata prin folosirea unei substante cu minim 60% alcool aplicate pe un material moale.

  • Termometru anal

Si acest tip este folosit mai mult in cazul micutilor care nu pot sta nemiscati cu o bucata de plastic in gura sau in ureche. Medicii il considera solutia ideala pentru sugari, bebelusi si copii cu varste intre 0 si 5 ani.

Termometrul anal trebuie curatat o data inainte de folosire si inca o data dupa masurarea temperaturii. El nu trebuie scufundat in apa, ci curatat cu grija cu un material inmuiat in solutie dezinfectanta.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri