iesiri cu fetele
Sanatate

Iti placi sa iesi cu cele mai bune prietene? Ar trebui sa o faci mai des. Aceasta activitatea te va face mai fericita si mai sanatoasa, potrivit unui nou studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford.

Studiu: Cate iesiri cu fetele pe saptamana sunt benefice sanatatii unei femei

Iti placi sa iesi in oras cu cele mai bune prietene? Ar trebui sa o faci mai des. Aceasta activitate te va face mai fericita si mai sanatoasa, potrivit unui nou studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford.

Cercetarea a dezvaluit pasii necesari pe care o femeie trebuie sa ii faca pentru a obtine fericire in toate aspectele vietii ei. Cercetatorii au descoperit ca baza ar fi ca femeile sa se simta libere sa iasa cu prietenele lor de cel putin doua ori pe saptamana.

Robin Dunbar, psiholog renumit si autor al studiului, spune ca sanatatea generala a femeilor si bunastarea lor sunt imbunatatite cand acestea participa la doua intalniri pe saptamana, in care au diverse activitati. Conform cercetarii, activitatiile care au efect benefic sunt consumul de bere, conversatiile si discutii despre adversari.

Beneficiile pentru sanatate includ, de asemenea, un timp de recuperare mai rapid in cazul unei imbolnaviri, un sistem imunitar mai puternic, scaderea nivelului de anxietate si cresterea celui de generozitate.

Studiul a constatat ca femeile interactioneaza cel mai bine facand comentarii amuzante, glumind si vorbind despre lucruri care le fac sa rada.

Dimensiunea grupului este, de asemenea, un factor important. Rasul in grupuri mici este convenabil. Dar cand grupul este mai mare de cinci persoane, situatiile amuzante care genereaza endorfinele necesare fericirii si bunastarii sunt mai putin probabile. Din acest motiv, cercetatorii recomanda sa ne intalnim intr-un grup de maximum patru prietene.

Majoritatea femeilor nu ies des cu prietenele

Cercetatorii au remarcat ca doar 2 din 5 femei pot iesi cu prietenele lor o data pe saptamana, si chiar mai putin daca au o familie de care sa aiba grija.

Etichete: femei , intalniri , iesiri , oras

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri