telefon aplicatii
Timp Liber

Se spune ca femeile barfesc mai mult decat barbatii. Fals, spun cele mai recente studii facute la Universitatea din California, potrivit Economic Times.

Barbatii barfesc la fel de mult ca femeile. Ce alt mit au mai demontat cercetatorii

Se spune ca femeile barfesc mai mult decat barbatii. Fals, potrivit celor mai recente studii facute la Universitatea din California, citate de Economic Times.

Femeile si barbatii barfesc la fel de mult. Exista totusi cateva diferente. De exemplu, subiectele pe care se axeaza cele doua sexe: femeile se axeaza pe partea de fashion, coafuri, machiaj, in timp ce majoritatea barbatiilor se concentreaza asupra discutiilor legate de sexualitate, reputatie sau potential.

Profesorul Megan Robbins, de la UC Riverside, si studentul Alexander Karan au folosit date din cinci studii, la care au participat in total 467 de persoane: 269 femei si 198 barbati, cu varstele cuprinse intre 18 si 58 de ani.

In cadrul fiecarui studiu, in fiecare zi, 10% din conversatiile participantilor au fost inregistrare.

Robbins si Karan au definit barfa ca "schimbul de informatii despre cineva care nu este prezent". De asemenea, ei au observat ca barfa poate fi pozitiva, negativa sau neutra.

Folosind aceasta definitie, cercetatorii au numarat 4.003 de cazuri de barfe din datele colectate si au incercat sa le clasifice in cele trei categorii.

Ce au descoperit? In timp ce femeile barfeau mai mult decat barbatii, acest lucru era valabil doar pentru "barfe neutre, de schimb de informatii".

Aproximativ 14% din totalul conversatiilor inregistrare au fost barfe, dar aproape trei sferturi din ele erau neutre. Dintre celelalte tipuri de barfa, cele negative (604) au fost de doua ori mai frecvente decat barfele pozitive.

Un alt mit demontat

Pe langa mitul potrivit carora femeile barfesc mai mult decat barbatii, studiul a mai demontat un alt stereotip: ideea ca oamenii mai saraci si mai putin educati barfesc mai mult decat cei cu o situatie financiara mai buna si o educatie aleasa.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri