india
Timp Liber

Care este cea mai periculoasa tara din lume pentru femei si ce o transforma intr-o amenintare

India este cel mai periculos loc din lume pentru femei din cauza riscului marit de violente sexuale si sclavie moderna. O spune un studiu realizat de catre Fundatia Thomson Reuters.

Cercetarea s-a bazat pe un sondaj la care au participat 550 de experti in problemele femeilor care au constatat ca India este cea periculoasa natiune in ceea ce priveste violenta sexuala, traficul de carne vie pentru munca, casatoria fortata si sclavia sexuala.

Sondajul a fost efectuat intre lunile martie si mai 2018, iar la el au participat experti din Europa, Africa, America, Asia de Sud-Est si Pacific.

Printre respondenti s-au numarat profesionisti din domeniul asistentei sociale, cadre universitare, personal medical, organizatii non-guvernamentale si specialisti in dezvoltare.

India este, de asemenea, cea mai periculoasa tara pentru riscurile pe care femeile le intampina fata de practicile culturale si traditionale, cum ar fi atacurile crude, mutilarea genitala, abuzul fizic si casatoria la varste fragede.

Datele guvernamentale aratau, in 2018, ca numarul crimelor raportate intre 2007 si 2016, a crescut cu 83%, in fiecare oras fiind raportate patru cazuri de viol.

Dupa cum se poate observa in graficul de mai sus, SUA se situeaza pe locul 10 in topul celor mai periculoase tari pentru femei. Miscarea #Metoo, care le-a facut pe multe femei sa povesteasca abuzurile la care au fost supuse, au expus mai bine acest lucru.

Dintre acestea, noua tari sunt din Asia, Africa sau Orientul Mijlociu. Pe locul sase se afla Pakistan, urmat de Congo, Yemen, Nigeria.

Etichete: femei , india , tari

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri