salariu femei diferente
Timp Liber

Diferentele de salariu intre femei si barbati sunt o problema majora in societatea noastra. Femeile in multe tari, in medie, au salariile pe ora mult mai mici decat cele ale colegilor lor de sex masculin. Aceste diferente salariale variaza intre 10-40 la suta, conform statisticilor.

Castiga femeile mai bine daca au o sefa? Ce arata rezultatele celui mai recent studiu

Diferentele de salariu intre femei si barbati reprezinta o problema majora in societatea noastra.  In multe tari, doamne si domnisoarele au, in medie, salariile pe ora mult mai mici decat cele ale colegilor de sex masculin. Aceste diferente salariale variaza intre 10-40 la suta, conform statisticilor.

Instalarea femeilor in roluri de conducere la locul de munca pentru a schimba acest aspect este importanta, insa, nu suficienta. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Oxford, sa ai un sef de sex feminin nu inseamna intotdeauna un salariu mai bun.

Chiar  daca alte studii arata ca liderii de sex feminin influenteaza schimbarile pozitive la locul de munca, motivele pentru care femeile nu sunt intotdeauna platite mai bine sub conducerea altor reprezentante ale sexului frumos sunt complexe.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Conform Bustle, cercetatorii au analizat daca si cum managerii femei contribuie la crearea unei egalitati de gen intr-o proportie mai mare la locul de munca. Ei au investigat atat impactul pe care sefii de sex feminin il au asupra unei organizatii, cat si modul in care isi influenteaza subordonatii.

Conform rezultatelor, managerii femei ar putea sa nu aiba intotdeauna suficienta putere pentru a pune in aplicare schimbari ale politicii salariale pentru femei si barbati. In plus, sexismul sistematic poate crea bariere in calea progresului profesional, aspect care poate faca multe femei sa se simta neputincioase sa faca schimbari, chiar daca ocupa un rol de conducere.

Cu toate acestea, chiar daca nu li se acorda intotdeauna puterea de a pune in practica cresterile salariale, managerii femei tind sa detina alte calitati care sa le faca lideri puternici. Mai ales cand vine vorba despre cladirea unei relatii stranse cu angajatii lor.

Potrivit datelor furnizate de Eurostat in 2017, femeile castiga, in medie, cu 16% mai putin pe ora decat barbatii, arata Reuters.

Etichete: femei , loc de munca , salariu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri