cât costă o vacanță în Mexic
Timp Liber

Mexic

Cât costă o vacanță în Mexic. Care sunt cele mai spectaculoase stațiuni și ce plaje nu trebuie să ratezi

Mexic este una dintre cele mai râvnite destinații, la începutul anului 2021. În plină pandemie de coronovirus, mulți turiști preferă vacanțe în zone cât mai exotice sau cât mai retrase, pentru o mai mare siguranță. Cât costă o vacanță în Mexic? Depinde de ce oferă agenția, evident, dar prețul de start pleacă de obicei de la 1400 de euro.

Nisip alb, apă caldă, priveliști de vis: nu degeaba Mexicul se numără printre cele mai populare destinații în 2021. Cancún, Tulum, Acapulco domină de obicei conversațiile pentru stabilirea vacanței.

Unde se află Mexicul

Mexic este cea mai populată țară vorbitoare de limbă spaniolă din lume. Geografic, se află în America de Nord, mărginită de SUA la nord și Belize și Guatemala, la sud. 

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Tropicul Racului împarte Mexicul în două zone de climă: nordul cu climă temperată și sudul cu climă tropicală. Mexicul are unul dintre cele mai complexe sisteme climatice de pe Terra. Există practic două anotimpuri în Mexic, cel ploios (mai-noiembrie) și cel secetos (decembrie-aprilie). Atenție, între lunile august - octombrie, coasta Mexicului poate fi măturată de uragane. 

Temperaturile sunt bune mai tot anul și reprezintă o destinație potrivită pentru iubitorii vieţii marine și ai peisajelor de vis.

Ik-kil,Cenote,,Chichen,Itza,,Mexico

Cât costă o vacanță în Mexic

Pe timp de iarnă la noi, mulți români optează pentru plajele calde din Mexic. Este noua destinație preferată de turiștii români. În ultima perioadă, tot mai multe imagini au fost încărcate de aceștia pe Instagram și Facebook, îndemnându-i astfel și pe alții  încerce acest paradis.

Cât costă totuși o vacanță în Mexic? Costul pachetelor pornește în general de la 1400 de euro de persoană, pentru șapte zile, la hotelurile de 4 stele. Ce conține un astfel de pachet? Zbor dus-întors, hotel de 4 stele, masă inclusă, transfer aeroport - hotel - aeroport. Dacă preferi resorturile all inclusive și încă o stea în plus, prețul poate creste și cu câteva sute de euro.

Turtle,With,Angelfishes,,Cozumel
Homemade,Spicy,Shrimp,Tacos,With,Coleslaw,And,Salsa

Când e cea mai bună perioadă a anului mergi în vacanță în Mexic

Perioada cea mai bună mergi în vacanță în Mexic este din decembrie până în aprilie. Deși în Mexic te poți bucura de temperaturi ridicate întreg anul, există și sezonul ploios pe care ai vrea cel mai probabil să-l eviți în vacanța ta.

Hammock,Hanging,Under,Exotic,Tree,On,Beach,With,White,Sand

Citește și: Cât costă o vacanță în Maldive și care sunt principalele obiective turistice de pe insule. Ce poti vizita acolo

Ce vizitezi în Mexic. Cele mai bune plaje din Mexic

Lazy,Vacations,On,The,Beach,By,The,Caribbean,Sea.,Relax

Tulum, Quintana Roo

La aproape o oră sud de Cancún, Tulum reprezintă una dintre cele mai atractive și îndrăgite plaje din Mexic— și probabil destinația preferată a iubitorilor de Instagram. Nisip alb, apă turcoaz și drumuri încadrate de vegetația junglei. Mai adaugă și o scenă culinară inedită și niste hoteluri de top cu design inovator (precum Casa Puebloși Casa Pueblo Boca Paila) și nu mai ai nevoie de prea multe alte explicații pentru care să alegi acesta destinație de vacanță.

Old,Maya,Beach,In,Tulum,-,Mexico

Cancun, Yucatan

Cancun este recunoscut la nivel mondial pentru plajele cu nisip alb și fin. Cu locuri unice, este celebru pentru cultura mayașă, pentru activitățile acvatice și numeroasele parcuri de aventuri. Bucataria internațională este gata să satisfacă toate gusturile, terenurile de golf sunt spectaculoase. Cancun se laudă cu facilități spa foarte sofisticate, centre de shopping exclusiviste, piețe artizanale și o viață de noapte incomparabilă.

Riviera,Maya,-,Paradise,Beaches,At,Cancun,,Quintana,Roo,,Mexico

Costa Alegre, Jalisco

Costa Alegre pe coasta Pacificului, între Jalisco și Colima, unde hotelurile de lux sunt încadrate de peisaje sălbatice. Vezi Cuixmala de-a lungul Costa Alegre, una dintre destinațiile preferate de turiști, în vestul Mexicului. Plaje private, piscine ale infinitului, apartamente foarte luxoase, toate acestea pe kilometri întregi de peisaj sălbatic sublim.

Attractive,Young,Woman,Relaxing,In,Turquoise,Waters,Of,Caribbean,Sea

Holbox, Quintana Roo

Insula Holbox, la nord de Cancún, este considerată unul dintre ultimele secrete ale Mexicului în materie de plaje. Până acum câțiva ani a fost un paradis aproape necunoscut, pentru a nu crește brusc numărul de vizitatori. Este o zonă mai retrasă dacă îți place liniștea. Mulți spun că este un colț de rai, unde apele Golfului Mexic se întâlnesc cu cele ale Mării Caraibilor. Face parte din rezervația  Yum Balam. Aici sunt protejate peste 150 de specii de păsări. În acest sat pescăresc străzile sunt de nisip, iar plajele albe, perfecte.

Tropical,Beach,Setting,On,Isla,Holbox,,Quintana,Roo,,Mexico

Cozumel
În această insula din Mexic se spune că sunt cele mai bune plaje. Cozumel este considerată de asemenea una dintre cele mai bune destinații pentru scufundări și snorkeling din lume. Paradise Beach este populară pentru familiști. Plaja Palancar este ideală pentru pasionații de caiac.  

Cozumel,Island,Beach,Pier,In,Riviera,Maya,Of,Mayan,Mexico

Playa del Carmen
Plajele de aici sunt printre cele mai populare din peninsula Yucatan. Playa Mamitas și Playa Calle 10 sunt la fel de agreate ca cele din Cancún Dacă însă preferi zone mai retrase, poți încerca Xpu-Ha și Playa Maroma.

Playa,Del,Carmen,,Mexico,-,June,28,-,Portal,Maya
Green,And,Red,Enchiladas,With,Mexican,Sauces,Mix,In,Colorful

Îți recomandăm și: 

Vacanțe exotice 2021. Unde poți merge la plajă la început de an - Zanzibar si Maldive, printre noile destinații preferate ale românilor

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri