shutterstock_789676438
Timp Liber

Ce este "regula de 20 de minute" si cum te ajuta sa treci mai usor peste un esec

Esec- un cuvant care cantareste greu in vietile noastre. Cu totii ne-am confruntat, la un moment dat, cu el. Insa, in timp ce unii reusesc sa treaca mai usor peste acesta, altii se lasa coplesiti.

Cand avem succes, ne simtit increzatoare, puternice, valoaroase. Reusitele intr-un anumit domeniu ne ofera o stare confortabila pe care nu am vrea sa o pierdem. Insa cand lucrurile nu ne ies asa cum ne dorim, experimentam emotii negative peste care pare ca nu putem trece prea usor.

Ce ai zice daca ti-am spune ca exista o regula care te poate ajuta sa depasesti situatiile de genul? Se numeste "regula de 20 de minute". Iata cum functioneaza:

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Sa luam un exemplu: aplici pentru un nou loc de munca. Este meseria pentru care te-ai pregatit, care ti se potriveste perfect. S-a ivit oportunitatea mult asteptata si iti trimiti candidatura, dar nu esti acceptata.

Te simti rau, descurajata, dezamagita. Da-ti doar 20 de minute pentru a "plange" oportunitatea ratata. Odata ce cronometrul te-a anuntat ca au trecut cele 20 de minute, ridica-te si incearca din nou.

Cum spune Randy Pausch, "zidurile din caramida sunt acolo pentru un motiv. Peretii de caramida nu sunt au rolul de a ne tine departe (n.r. de obiectiv). Sunt acolo pentru a ne oferi sansa de a arata cat de mult ne dorim lucrul respectiv. Peretii de caramida sunt acolo pentru a ii opri pe oamenii care nu isi doresc destul de mult".

Nimeni nu se bucura de o nereusita si nimeni nu te poate impiedica sa te simti rau, dar fa-o intr-un mod productiv.

Ce poti face in cele 20 de minute

  • Suna o prietena si povesteste-i ce s-a intamplat. Las-o sa te incurajeze si sprijine. Ori analizeaza-ti pierderea. Ce poti invata din aceasta experienta? Exista ceva ce poti face diferit data viitoare? Poti incerca o noua abordare?
  • Noteaza-ti sentimentele. Permite corpului si mintii tale sa treaca prin durere intr-un mod sanatos. Daca este genul de persoana care in astfel de momente se inchide in sine si nu comunica cu ceilalti, scrie prin ce treci.
  • Dupa 20 de minute, uita ca nu ti-a iesit din prima si incearca pana reusesti.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: esec , regula dezamagiri

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri