shutterstock_699239245
Timp Liber

Ce sa porti la prima intalnire pentru a avea succes, potrivit oamenilor de stiinta

Prima impresie conteaza mult, tocmai de aceea modul in care iti faci aparitia este important. Primul lucru pe care il observi la o persoana este prezenta: pozitia corpului, expresia faciala si stilul vestimentar.

Avand in vedere faptul ca este prima intalnire, cu siguranta iti doresti sa porti ceva special si sa starnesti si mai tare curiozitatea barbatului cu care iesi. Iata ce ar trebui sa imbraci, potrivit oamenilor de stiinta:

Haine rosii

Atractia barbatilor pentru aceasta culoare este deja cunoscuta. In cadrul unui studiu realizat in 2008 de cercetatorii Andrew Elliot si Daniela Niesta, barbatii au evaluat atractia fizica a femeilor care purtau rosu in comparatie cu cele care au ales alte culori. Se pare ca domnii le-au considerat pe primele mult mai atragatoare.

Piese vestimentare de culoare neagra

Daca rosu nu este culoarea ta sau daca te face sa te simti expusa, iata o veste buna: negrul este, de asemenea, o alegere buna pentru intalniri. Mai ales pentru prima.

In 2018, la Universitatea din Lincoln s-a realizat urmatorul experiment: cercetatorii au urmarit imagini cu peste 500 de persoane aflate la intalniri, atat barbati, cat si femei, observand culorile pe care le purtau la primele date-uri.

Rezultatul? Potentialii parteneri au purtat mai mult rosu la urmatoarele iesiri, insa pentru primul date au imbracat haine negre.

Poarta o tinuta care te face sa te simti bine

Piesele vestimentare in sine nu au o semnificatie speciala pana cand nu sunt purtate de cineva. Asadar, opteaza pentru o tinuta care sa-ti reflecte personalitatea si care te face sa te simti confortabil si increzatoare.

Cat mai putin machiaj

In cadrul studiului din 2011 realizat in comun de mai multe universitati, participantii au vazut fotografii cu femei nemachiate, aranjate putin, cu makeup profesionist si glamour. Barbatii le-au apreciat mai mult pe cele care au fost machiate discret.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: prima intalnire , studiu , cuplu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri