shutterstock_515700832
Timp Liber

Destinatii de iarna. Idei pentru concedii perfecte de Craciun si Revelion

Daca temperaturile scazute nu te sperie si simti ca esti pregatita sa te bucuri de iarna in toata gloria sa, iata cateva locuri cu adevarat frumoase, care devin si mai uimitoare in anotimpul rece. Uite unde poti petrece cele mai frumoase concedii de Craciun si Revelion!

Riga, Letonia

Mai stii povestile lui Hans Christian Anderson? Targul de Craciun din Riga arata exact ca o pagina din respectivele povesti. Tarabele se intind intr-o zona protejata de Patrimoniul Mondial UNESCO, iar vinul fiert, migdalele prajite si turta dulce sunt nelipsite. In Riga o sa te poti bucura de un peisaj de vis, obiecte hand-made, dar si mancaruri delicioase din care nu vor lipsi carnea afumata sau faimoasa miere letona.

Salzburg, Austria


Peisajul este atat de pitoresc incat nu ai cum sa-i rezisti. Pregateste-te sa admiri biserici impozante si castele medievale, sa faci cumparaturile de la celebrul Targ de Craciun si sa te lasi ghidata de simtul olfactiv pentru a ajunge in zonele dedicate special degustarilor de vinuri fierte sau migdale prajite. In Salzburg se consuma multe mere coapte si inimioare de turta dulce.

Tromso, Norvegia

Unde poate fi iarna mai frumoasa decat in Cercul Arctic? In Tromso, orasul insular al Norvegiei, mirosurile de clementine, ramuri de molid si de turta dulce iti vor transforma concediul de iarna intr-unul de vis. Pregateste-te sa faci fata unui intuneric complet, care iti va da ocazia sa vezi luminile nordice si aurorele boreale.

Helsinki, Finlanda

Daca vei vorbi cu localnicii, iti vor raspunde cu mandrie in glas ca Mos Craciun vine din Finlanda si ca este de gasit la Targul de Craciun din Helsinki. Il vei si gasi acolo daca il vei cauta alaturi de partenerii de calatorie. Bucura-te de prezenta lui, de grupurile de muzica brass, luminitele de Craciun si o vizita la vechiul carusel olandez.

Strasbourg, Franta

Imagineaza-ti 300 de cabane de lemn raspandite pe intinsul a 11 de zone tematice din centrul orasului. Acolo isi intind produsele artizanale, decoratiile si bunataturile de sezon localnicii care vand vin fiert, biscuiti si alte dulciuri invelite in arome de alune, portocala, scortisoara sau praline.

Moscova, Rusia

Pe langa Piata Rosie se organizeaza unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun. Langa el, vei gasi cel mai mare patinoar din Moscova si un mic balci. In perioada sarbatorilor de iarna, rusii te vor incanta cu cartofi copti cu ciuperci si muraturi, clatite cu caviar si turta dulce dupa o reteta proprie. Un alt avantaj? Ei sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuare si, pentru a se alinia traditiei crestine, targul ramane deschis pana spre sfarsitul lui ianuare.

Praga, Republica Ceha

Imagineaza-ti Ceasul Astronomic in Centrul Vechi pe timp de iarna. Imagineaza-ti ca te plimbi pe strazile pietruite, pline de cladiri medievalea, cafenele claduroase si oamenii frumosi ai orasului. Asa ar putea arata concediul tau daca ai alege aceasta destinatie pentru Craciun sau Revelion.

Tallinn, Estonia

Vechiul centru al orasului Tallinn pare desprins din Evul Mediu, cu arhitectura lui baroc. Se spune ca acesta a fost gazda primului brad de Craciun instalat pe strazile unui oras european. Evident, si aici poti gasi produse artizanale, palarii de lana, produse din ceramica, lumanari parfumate si decoratii din lemn. Grija mare, insa! Va trebui sa fii pregatita sa infrunti frigul.

Quebec, Canada

Ai auzit de Hotel de Glace din orasul Quebec? Este unicul hotel de gheata din Canada si impresioneaza cu boltele sale inalte de zapada. Printre facilitatile sale se numara un jacuzzi cu apa fierbinte sub stele si un topogan facut din gheata. Fiind o adevarata atractie turistica, echipe de filmat din intreaga lume vin aici sa filmeze show-uri tv, reclame, documentare.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri