ponturi bagaj perfect
Timp Liber

Pleci in vacanta? Ponturi pentru un bagaj perfect

Ai rezervat hotelul si biletele de avion, iar bagajul este ultimul lucru care mai sta in calea plecarii tale in vacanta? Trebuie sa recunoastem ca impachetarea si despachetarea reprezinta o adevarata corvoada pentru majoritatea dintre noi.

Iata cateva sfaturi care, potrivit Momondo, te vor ajuta sa scapi de acest stres si sa impachetezi cat mai eficient:

Alcatuieste o lista

Listele pot fi solutia perfecta pentru o vacanta fara griji. Fa un tabel cu doua coloane pe care sa pui lucrurile care iti sunt absolut necesare si pe cele pe care doar ai dori sa le iei cu tine, dar nu sunt esentiale.

Redu cantitatea de obiecte care contin lichide

Cunoastem cu totii regulile din aeroport: in bagajul de mana putem avea cel mult 100 ml per recipient, iar recipientele trebuie sa fie ambalate intr- o punga mica, transparenta si inchisa ermetic. Desigur, daca ai recipiente mai voluminoase, le poti pune in bagajul de cala.

Pastreaza spatiu pentru eventualele cumparaturi

Fie ca vorbim despre cumparaturi din duty-free sau suveniruri de vacanta, inevitabil te vei intoarce acasa cu mult mai multe lucruri decat atunci cand ai plecat.

Nu iti lua toate cosmeticele

Mai putine cosmetice inseamna si riscuri mai mici de scurgeri prin bagaj. Daca tii neaparat sa folosesti anumite produse, poti sa pui cantitatea pe care estimezi ca o vei utiliza intr-un recipient mai mic.

Ruleaza-ti hainele

Rularea hainelor nu numai ca elimina cutele de la sifonat. Prin aceasta metoda, vei ocupa mai putin spatiu din bagaj.

Ia-ti haine de zi cu zi

Pune-ti in bagaj haine pe care esti sigura ca le vei purta. Impacheteaza-ti articolele vestimentare cele mai bune de zi cu zi, dar adauga si o tinuta eleganta de seara.

Pune lucrurile indispensabile deasupra

Daca crezi ca un lucru anume iti va fi extrem de folositor, pune-l deasupra.

Nu uita de incarcatoare

In cazul in care ai nevoie de incarcatoare pentru dispozitivele tale, ai grija sa nu le uiti. In acest fel eviti preturile de lux din aeroporturi.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri