divort
Timp Liber

Relatiile lungi lasa urme adanci in sufletul celor paasiti, care ajung sa isi piarda speranta ca isi vor gasi un nou partener. Daca te afli in aceasta situatie, Womansday.com a facut o selectie de sfaturi care sa iti vina in ajutor:

Cum iti refaci viata amoroasa dupa divort. Sfaturi utile pentru femeile care vor sa o ia de la capat

Relatiile lungi lasa urme adanci in sufletul celor parasiti, care ajung sa isi piarda speranta de a-si vor gasi un nou partener. Daca te afli in aceasta situatie, Womansday.com a facut o selectie de sfaturi care sa iti vina in ajutor:

  • Asigura-te ca esti pregatita

Fie ca divortul s-a produs in urma cu ani, ori cu mai putin timp in urma, este posibil sa nu stii cu siguranta daca esti pregatita pentru o noua relatie. Potrivit terapeutului Susan Pease Gadoua, in momentul in care te-ai vindecat, iti va rasari in minte ideea unei intalniri.  Daca acesta posibilitate te ingrozeste, poate ai nevoie de mai mult timp.

  • Fa asta in ciuda fricii

Esti la inceputul unui drum pe care nu l-ai mai parcurs demult, dar la fel erai si la inceputul casatoriei. Ce ar fi sa il vezi ca pe unul fericit si provocator?

  • Evita gandirea negativa

E de inteles ca esti ranita, dar nu "toti cei buni sunt luati" sau "toti barbatii sunt niste nenorociti". Acest tip de gandire iti poate limita sansele de a-ti gasi pe cineva. Forteaza-te sa elimini gandurile negative.

  • Analizeaza-te si corecteaza

Un divort poate duce, de asemenea, la sentimentul de vinovatie si ideea ca ceva este in neregula cu tine. Incearca sa analizezi obiectiv situatia, iar cand indoielile de sine incep sa isi faca aparitia, pune-le STOP.

  • Descopera scopul intalnirii

Potrivit terapeutului Kirschner, trebuie sa stabilesti din start ce asteptari ai de la o intalnire. Vrei un partener de durata sau doar o legatura scurta, care ar aduce distractie pentru moment?

  • Regandeste definitia unei intalniri

Gadoua, care tine cursuri pentru femei despre cum sa te porti la o intalnire, le cere acestora sa asocieze liber cuvinte care le vin in minte atunci cand se gandesc la "intalniri". Surprinzator sau nu, cel mai des apar cuvinte precum "ingrozitor", "oribil". Daca simti acelasi lucru, incearca sa te gandesti la ea ca la o aventura sau un mod de a te educa. Intalnirile pot fi o modalitate de a-ti imbunatati abilitatile sociale.

  • Fa-ti conturi online

Dating-ul online este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti largi orizonturile. Sansele sa iti gasesti pe cineva sunt mai mari decat sa intalnesti pe cineva la cafenea.

  • Mergi la multe intalniri

"Patru din cinci barbati cu care iesi la o intalnire vor disparea", spune dr. Kirschner. Este vorba despre natura intalnirilor. Poate parea groaznic, dar domnii isi pierd interesul, se intalnesc cu altcineva sau au probleme pe care nu le vei sti niciodata. Nu o lua personal, in schimb gandeste-te ca intalnind mai multi oameni, comparand, exista posibilitatea sa gasesti exact ce cauti.

  • Fii onesta

Daca alegi sa te vezi cu mai multi posibili parteneri, lasa-i sa stie acest lucru. Dr. Kirschner recomanda sa ii informezi pe acestia ca esti deschisa, ca te bucuri ca ii cunosti, dar te intalnesti ocazional si cu alti barbati.

  • Nu ii lasa pe copiii sa iti puna piedici

Nu lasa supararea si dezaprobarea copiilor sa te opreasca din a te simti pregatita pentru o noua relatie. Evident, acest lucru nu inseamna sa aduci diferiti parteneri acasa asteptand aprobarea lor. Multe femei se ascund in spatele pruncilor si ajung sa sufere de singuratate. Nu uita ca majoritatea copiilor vor doar ca parintele lor sa fie fericit.

Etichete: divort , casatorie , intalnire

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri