zbor locuri avion
Timp Liber

Scaunele din avion ori asezarea pasagerilor sunt unele dintre cele mai dezbatute probleme de catre calatori si una dintre cele mai frecvente plangeri cu care se confrunta insotitorii de zbor.

Cum obtii cel mai bun loc in avion. Trucuri pentru a calatori pe un scaun cat mai confortabil si sigur

Scaunele din avion ori asezarea pasagerilor sunt unele dintre cele mai dezbatute probleme de catre calatori si una dintre cele mai frecvente plangeri cu care se confrunta insotitorii de zbor.

Acestia aud constand reclamatii legate de confortul locului din avion, spatiul pentru picioare sau marimea sa. Ba chiar exista voci care spun ca unele locuri sunt mai bune decat altele. Cum reusesti sa obtii cele mai bune locuri? Tine cont de aceste sfaturi ale celor de la Pure WoW:

  • Alege zborurile aglomerate

Stim, este contra gandirii rationale: Daca un zbor este plin, cum pot exista locuri mai bune si libere? Dar de multe ori, biletele pentru astfel de zboruri sunt mai scumpe, ceea ce inseamna ca unele companii aeriene vor apela la diferite practici pentru a face loc tuturor calatorilor. Asta inseamna ca daca mai raman locuri neocupate la business class, ai putea avea sansa de a primi un scaun acolo, chiar daca ai platit pentru economic class. In acest caz, te va ajuta un card de membru.

  • Negociaza

Daca un zbor intarzie din motive care tin de compania aeriana (probleme tehnice, erori de programare) sau esti unul dintre ghinionistii carora li s-a verificat amanuntit bagajul, poti profita de aceste neplaceri pentru a negocia diferite avantaje. Fa-o intr-un mod politicos si poate vei obtine un loc mai bun in aeronava.

  • Utilizeaza un serviciu de actualizare a preturilor

Exista o multime de aplicatii si site-uri web care te pot alerta cand pe piata sunt disponibile oferte bune pentru diferite zboruri ori locuri in avion. ExpertFlyer este unul dintre site-urile care se ocupa cu asta.

  • Intra in programe de fidelizare ale companiilor aeriene

Chiar daca nu calatoresti des cu avionul, acest lucru poate face diferenta atunci cand ceri o actualizare a zborului. Adesea, companiile se uita mai intai la statutul de pe Skymiles pentru a determina daca pasagerul este eligibil pentru un upgrade.

Care sunt cele mai sigure locuri in avion

Potrivit unui studiu realizat de autoritatea nationala de aviatie din SUA (FAA) pe baza accidentelor inregistrate de-a lungul a 35 de ani, locurile din mijloc din spatele avionului sunt cele mai protejate in cazul unui accident. Insa acest lucru nu le ofera o garantie absoluta pasagerilor.

In realitate, nu exista un locuri bune sau nu intr-un avion, in care calatorii sa poata fi protejati intr-o situatie de urgenta, ci doar locuri... mai comode.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?