haine lasate
Timp Liber

Se intampla sa porti atat de mult anumite piese vestimentare, incat acestea se largesc destul de mult si nu iti mai vin bine. Din fericire, exista cateva modalitati usoare de a micsora hainele din bumbac, cum ar fi blugii, puloverele si, desigur, tricourile, asa ca nu este necesar sa cheltui bani pentru a cumpara noi articole vestimentare. 

Cum poti micsora hainele purtate foarte des, care s-au largit. Iata doua modalitati usoare

Se intampla sa porti atat de mult anumite piese vestimentare, incat acestea se largesc destul de mult si nu iti mai vin. Din fericire, exista cateva modalitati usoare de a micsora hainele din bumbac, cum ar fi blugii, puloverele si, desigur, tricourile, asa ca nu este necesar sa cheltui bani pentru a cumpara noi articole vestimentare. 

Cum micsorezi hainele din bumbac cu ajutorul apei clocotite

Foloseste un vas suficient de incapator pentru ca obiectul de imbracaminte sa incapa si apa sa nu curga pe margini. Dupa ce ai umplut vasul, l-ai pus pe aragaz si apa a dat in fiert, introdu haina. Foloseste o lingura de lemn pentru a te asigura ca intreaga ei suprafata se uda si las-o timp de cinci minute in apa care clocoteste.

Daca vrei sa micsorezi doar putin un articol, poti indeparta vasul de pe ochiul aragazului si sa lasi apa sa se raceasca aproximativ cinci minute inainte de a-l pune in ea. Si in acest caz, tot cinci minute este recomandat sa fie lasat in lichidul fierbinte.

Scoate haina cu grija din oala si pune-o pe uscator. Aseaz-o la uscat sau in uscatorul electric urmand instructiunile producatorilor. 

Poti repeta intregul proces de cate ori consideri ca este necesar, dar acorda timp tesaturii sa se recupereze dupa toata caldura.

Cum micsorezi hainele largi si lasate cu ajutorul masinii de spalat

Baga haina la spalat la temperatura cea mai ridicata. Poti adauga o cantitate mica de detergent daca doresti sau otet alb pentru a nu iesi culorile, daca vrei sa pui mai multe articole vestimentare. Dupa ce ciclul de spalare s-a incheiat, poti muta hainele in uscatorul electric si sa folosesti cea mai inalta setare a temperaturii pe care o permit tesaturile.

Poti repeta acest procedeu ori de cate ori crezi ca este necesar. La fel ca in cazul apei clocotite, marile diferente vor fi vizibile prima data cand o faci.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri