interviu angajare cv
Timp Liber

Cum sa iti redactezi un CV puternic. Trucurile recomandate de angajatori

Sa aplici pentru un loc de munca poate fi stresant. Chiar daca piata este una competitiva, iar multe posturi bune sunt vacante, este tot mai greu sa obtii un astfel de job. Deci, cum iti poti face CV-ul sa se evidentieze printre alte sute? La aceasta intrebare au raspuns Julie Kim, recrutor senior, si Traci Schweikert, vicepresedintele unui departament de resurse umane, pentru publicatia Time.

Personalizeaza-ti CV-ul in functie de jobul pentru care aplici

Suntem adesea incurajati sa includem aspecte legate de personalitate in CV, dar daca nu ne dorim un loc de munca intr-o domeniu care presupune creatie, ar trebui sa regandim strategia.

"O multime de fotografii, fonturi, culori si trasaturi de personalitate nu se alinieaza cu locurile de munca pe care le avem aici", spune Schweikert, a carei echipa recruteaza pentru pozitii in vanzari si marketing.

"Daca as fi facut parte dintr-o organizatie care, de exemplu, se ocupa de designul web, as vrea sa vad elemente care tin de design intr-un CV", mai spune el.

Kim este de acord ca structura CV-ului este complet dependenta de pozitia pentru care aplici: "Daca aplici pentru un rol de designer, vreau sa vad ceva creativ acolo. Daca esti in cautarea unei functii in domeniul financiar, vreau sa vad numere".

CV-ul pentru angajare trebuie sa fie simplu

Include cuvinte-cheie din anuntul jobului

Unul dintre cele mai bune moduri prin care iti poti face CV-ul sa iasa in evidenta este sa utilizezi textul anuntului ca un ghid. 

Unele companii efectueaza, de fapt, cautari de cuvinte atunci cand sorteaza CV-urile, spune Schweikert. S-ar putea sa sune plictisitor, dar sa acorzi timp personalizarii CV-ului pentru fiecare job la care aplici este o tactica sigura de a avea succes.

Fii clara si concisa

Este dificil sa privesti CV-ul din perspectiva unui recrutor, dar un lucru pe care multi angajatori il agreeaza este simplitatea.

Pentru inceput, niciodata nu stii cum un angajator iti va citi CV-ul. Poate ca-l trece printr-un sistem de urmarire a aplicatiilor sau poate arunca o privire rapida pe un device.

Schweikert sugereaza pastrarea unor CV-uri curate si simple. Poti opta sa pui hyperlink-ul catre portofoliul tau sau catre profilul Linkedin, in loc sa incluzi informatiile respective in alta parte a CV-ului tau. De asemenea, e o modalitate usoara de a economisi spatiu.

Formatul si fontul sunt, de asemenea, importante. Kim spune ca ii place sa vada toate titlurile cu caractere aldine pentru ca ii atrag atentia. Din nou, daca nu aplici pentru un job care sa presupuna creativitate, opteaza pentru o paleta de culori monocromatica.

Stabileste-ti un obiectiv puternic

Indiferent daca vrei sa iti incerci norocul intr-un nou domeniu sau te simti mai putin calificata pentru postul pe care il doresti, Kim sugereaza sa incluzi un obiectiv in partea de sus a CV-ului. Acest lucru ii va ajuta pe recrutori sa inteleaga procesul de gandire din spatele deciziei tale. Poti umple golurile din experienta ta profesionala.

Aceasta declaratie obiectiva ar trebui sa fie limitata la doua-trei propozitii care explica ce incerci sa realizezi si cum poti aduce o contributie companiei respective.

Cerceteaza istoria companiei

Ia-ti timp pentru a trece dincolo de descrierea postului si fa propriile cercetari despre companie. Schweikert sugereaza sa navighezi pe site-ul firmei pentru a vedea care sunt valorile lor. Pe langa experienta ta profesionala, include in CV si informatii relevante despre istoria societatii.

Participa la interviuri informale

Aranjeaza interviuri informale. Cele mai multe aplicatii sunt trimise online, iar volumul de CV-uri pe care recrutorii le primesc poate fi coplesitor uneori. Stabilirea unei conexiuni personale te poate juta sa fii observata. In plus, daca vei fi invitata la un interviu oficial, vei putea aduce la cunostinta ceea ce ai discutat la cel informativ.

Etichete: cv , job , angajare , interviu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri