sfaturi in cariera
Timp Liber

In spatele succesului se ascund deseori mici secrete, care pot fi folosite ca unelte spre reusita. Iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care aceste femei de succes le-au primit si care le-au ghidat in viata profesionala, conform Forbes:

Cum sa reusesti in cariera. Sfaturi de la femei antreprenor de succes

In spatele succesului se ascund deseori mici secrete, care pot fi folosite ca unelte spre reusita. Iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care femeile de succes le-au primit si care le-au ghidat in viata profesionala, conform Forbes:

  • Lilian Ajayi Ore, fondator si CEO Global Connections for Women Foundation

Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodata a fost de la Sheryl Sandberg. Era 13 martie 2013 si eram in Union Square asteptand sa iau un autograf pe cartea ei, "Lean In". Imi amintesc ca eram ultima persoana la rand, dar am fost hotarata sa o cunosc si sa-mi semnez cartea.

Tocmai demaram Fundatia Global Connections for Women si cantaream obiectivele mele personale, de munca si de fondator. Am discutat bazele unei organizatii care urma sa sprijine femeile si fetele la nivel global, iar ea s-a aplecat si mi-a scris pe carte "Lean In, Liliam". Pentru mine, acele cuvinte insemnau sa nu renunt in ciuda provocarilor si a obstacolelor. De asemenea, inseamnau recunoasterea valorii a ceea ce incercam sa creez pentru femei si fete.

O parte din a te baza pe ceva, scrie ea, este "gasirea unei persoane care isi doreste un partener egal. Cineva care crede ca femeile trebuie sa fie inteligente, increzatoare si ambitioase".

In calitate de antreprenori, cred ca ceilalti oameni importanti pentru noi au un impact extraordinar asupra a ceea ce devenim si asupra activitatii noastre in mediul de afaceri.

Imi amintesc cand l-am intalnit pe sotul meu si cat de mult ma sprijinea de la inceput in legatura cu cariera mea academica, munca mea la GC4W.

  • Heather Hartnett, CEO si fondator Partner of Human Ventures

De la o varsta frageda, parintii mei mi-au spus: "Nu poti opri valurile, dar poti invata sa navighezi". Asta a insuflat in mine o intelegere si acceptare ca nu putem controla tot ce vine la noi, dar putem controla reactia noastra fata de acel ceva.

Acest sfat imi vine in minte ori de cate ori simt turbulenta inevitabila a lumii startup-urilor. Imi amintesc cat de important este sa fiu focusata pe mine, pe valorile mele, convingerile mele.

  • Tennille Amor, Cofondator E.P.I.C.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodata a fost probabil de la tatal meu, pe cand aveam de-a face cu una dintre primele dezamagiri. El mi-a spus ca urcusurile vietii nu ar fi la fel de placute daca nu am experimenta coborasurile.

Simplitatea acestei explicatii m-a influentat la o varsta frageda si m-a marcat in toata viata mea adulta. Inca ma lupt sa mi-o amintesc imediat ce trec prin momentele grele, dar mi-a dat de multe ori speranta ca trebuie sa continuu cand lucrurile devin greu de manevrat. Viata este, desigur, plina de urcusuri si coborasuri, dar capacitatea si dorinta noastra de a stapani valul vor determina rezultatul experientei noastre.

  • Janett Liriano, cofondator & COO of MadeMan

1. Fii increzatoare, nu te confrunta cerand ceea ce meriti. Femeile antreprenor au perspective unice si puternice de oferit fiecarei industrii si parcursul in aceasta putere inseamna sa te plimbi cu incredere, nu aroganta sau frica.

2. Asigura-te ca ai intrebat.

3. Fii dispusa sa te indepartezi de lucrurile care inceteaza sa se alinieze valorilor si misiunii tale. Unul dintre cele mai provocatoare lucruri este sa spui nu.

4. Nu exista sanse sa faci o afacere buna cu oamenii rai.

5. Nu merita sa faci compromisuri de caracter.

6. In general, fii ferma in privinta principiilor tale, ai incredere in tine. Exista atat de multe carti despre strategie, strangere de fonduri, dezvoltare de produse. Cea mai importanta si, dupa parerea mea, cea mai putin accentuata, este mentinerea unui sentiment pozitiv, bazat pe valoarea de sine.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri