haine india
Timp Liber

In India, nuantele vii sunt peste tot. Nu este nevoie sa astepti Holi, Festivalul Culorilor, pentru a vedea rosu, galben,violet si roz stralucind pe strazile tarii. Si nimeni nu scapa de valul de culori, mai ales femeile indiene.

De ce femeile din India evita sa poarte haine negre. Acestea sunt motivele

In India, nuantele vii sunt peste tot. Nu este nevoie sa astepti Holi, Festivalul Culorilor, pentru a vedea rosu, galben,violet si roz stralucind pe strazi. Si nimeni nu scapa de valul de culori, mai ales femeile indiene, care poarta alb doar in situatii exceptionale si deloc negru.

Dar de ce poarta acestea atat de multe haine colorate si le evita pe cele negre? 

Se pare ca, in superstitiile indiene, negrul este culoarea raului, negativitatii si inertiei. El simbolizeaza mania, intunericul si este asociat cu lipsa de energie si moartea. Ca reprezentare a raului este folosit si pentru combaterea acestuia- ia forma inamicului pentru a il invinge- asa cum se poate observa in punctul negru aplicat pe fata pruncilor pentru a tine departe de acestia ochiul intunecat al necuratului.

Pe de alta parte, albul reprezinta absenta culorii. Este purtat la inmormantari si de catre vaduve, ca semn al renuntarii la toate placerile.

Ce semnificatii au culorile aprinse in India

Rosul simbolizeaza violenta, focul care arde si, prin urmare, puritatea- in India, focul are virtuti purificatoare. De asemenea, este culoarea pentru sariul miresei datorita conotatiilor de senzualitate, fertilitate si prosperitate. Cand nuanta rosu este purtata, indica ca purtatorul a renuntat la lume si se afla intr-o cautare a sacrului.

Culoarea galbena a turmericului simbolizeaza sfintentia, albastrul este asociat cu zeul Krishna, iar verdele reprezinta reinnoirea si bucuria.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri