femei barbati drepturi
Timp Liber

Numai in sase tari femeile si barbatii sunt complet egali in fata legii. In aceste state, femeile au aceleasi oportunitati si protectii legale ca barbatii, precum paritatea de gen, concedii maternale si plata egala.

Doar 6 tari ofera aceleasi drepturi legale pentru femei si barbati. Care sunt acestea

Lumea se indrepta catre o egalitate de gen legala, insa procesul se desfasoara foarte incet. Numai in sase tari femeile si barbatii sunt complet egali in fata legii. In aceste state, femeile au aceleasi oportunitati si protectii legale ca barbatii, precum paritatea de gen, concedii maternale si plata egala.

Rezultatele apartin ultimului studiu realizat de Banca Mondiala. Potrivit calculelor CNN, femeile nu vor avea egalitate deplina in drepturile studiate de institutie pana in 2073.

Cu toate acestea, la nivel global au putut fi observate progrese. Daca acum 10 ani, nicio natiune nu indeplinea toate criteriile Bancii Mondiale privind egalitatea, in prezent Belgia, Danemarca, Franta, Letonia, Luxemburg si Suedia bifeaza toate aspectele, avand un scor de 100.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Romania a obtinut un punctaj de 90 din 100. La categoriile: calatorit, gasirea unui loc de munca, salarii, casatorie, statutul de parinte, conducerea unei afaceri si gestionarea bunurilor, tara noastra a obtinut scoruri perfecte.

Nu la fel s-a intamplat si la "obtinerea unei pensii", unde Romania are un scor de 25 din 100.

Per total, femeile beneficiaza de doar doua treimi din drepturile de care se bucura barbatii, conform cercetarii.

Etichete: top , studiu , barbati , femei , drepturi

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri